F1: Alonso szerint még soha nem volt olyan értékes, mint most

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.28. 11:31
A McLaren pilótája, Fernando Alonso szerint a brit F1-es istállónál eltöltött három nehéz éve ellenére is magas a versenyzőpiaci értéke, így jó helyzetben van a jövőjét illetően.

A Mercedes, a Ferrari és a Renault után a múlt héten a Williamsszel is szóba hozták Fernando Alonsót. A spanyol azóta megerősítette: valóban megkereste őt a brit istálló, ám más lehetőségei is akadnak, ha elhagyná jelenlegi alakulatát. A Honda-erőforrás miatt szenvedő McLaren klasszisa azonban a nehéz időszak ellenére sem veszítette el a versenyzés iránt a szenvedélyét, és úgy véli, egyre inkább nő az értéke.

„Még mindig élvezem a versenyzést. A pilótapiaci értékem még soha nem volt ennyire magas, ezt az ajánlatok miatt gondolom, amelyekkel mostanában megkerestek – mondta a kétszeres világbajnok, majd arra is kitért, mikorra várja alakulatától az előrelépést. – Még hét-nyolc futamra van szükségünk, de megvizsgáljuk a lehetőségeinket. Az időmérő és a rajt nagyon jól sikerült Belgiumban, és már sok nagydíjat nyertünk a karrierünk során. Az istálló keményen dolgozik, és tudom, milyen keveset aludtak a szerelőink a hétvégén. Hálás vagyok nekik mindenért."

Alonso szerint a McLarennel semmi baj nem lenne, ha a Honda jobb erőforrást bocsátana a rendelkezésükre, és a szavaiból az vehető ki, hogy hajlik a maradásra. Kérdés, hogy ez nem kényszerből van-e így, miután nem sikerült egyezségre jutnia a topgárdákkal.

„Csak egy területen kell változnunk – utalt a spanyol a gyenge Honda-motorra. – Meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgaink a következő néhány hétben, ám jól érzem magam itt. Három nehéz szezon áll mögöttünk, de a McLaren a világ egyik legjobb csapata, szóval örülnék, ha továbbra is velük dolgozhatnék. Előbb viszont meg kell néznünk, mi várható a közeljövőben."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik