F1: Alonso és Vettel is a McLaren célkeresztjében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.28. 15:42
A Fernando Alonso, Sebastian Vettel pilótapáros lenne az ideális megoldás a McLaren-istálló számára, s Ron Dennis és Eric Boullier, az istálló két irányítója mindent meg is tesz annak érdekében, hogy mihamarabb összeálljon a kettős Wokingban. Mark Webber szerint a Mercedesnél nem sok esély van a Nico Rosberg, Lewis Hamilton páros megtartására.

A McLaren régóta húzza a 2015-ös pilótapárosának kihirdetését, mert abban reménykedik, hogy sikerül Sebastian Vettelt kivásárolni 2015 végéig szóló szerződéséből, vagy Fernando Alonsót felszabadítani a 2016 végéig szóló megállapodásából. Ha ez nem sikerül, a szerződésük lejárta után érkeznének.

Ennek érdekében még majdnem egy hónapot várna a csapat, s a Szingapúri Nagydíj környékén bejelentené a jövő évi felállását. Jenson Button és Kevin Magnussen mclarenes jövője kétségbe került, de még rengeteg a kérdőjel.

„Mindig a lehető legjobb pilótákat alkalmaznánk, de csak akkor, ha van lehetőségünk arra, hogy szerződtessük őket. Nem Jenson és Kevin szerepét kicsinyíteni, mindketten nagyszerű versenyzők, tökéletes elegyét alkotják a rutinnak és a fiatalságnak. Elégedettek vagyunk velük, de rajta tartjuk a szemünket más versenyzőkön, mert ha adódik valami esély, megragadjuk. A McLaren mindig is ezt tette, és ezt fogja tenni” – mondta Ron Dennis az F1 hivatalos honlapjának.

„Megpróbálunk mindenkit szerződtetni, aki beleillik a jövőképünkbe. Nem akarjuk elszalasztani a nagy lehetőséget, mert tudjuk, hogy ha lesz egyetlen esélyünk, meg kell ragadnunk. A McLaren topcsapat, a legjobb pilótákra van szüksége” – tette hozzá Boullier.

Közben Mark Webber szerint csoda lenne, ha a Mercedesnél megtartanák a Lewis Hamilton, Nico Rosberg párost, hiszen „ők már csak a saját érdeküket tartják szem előtt. Toto Wolffra és Niki Laudára nem hallgatnak, valószínűleg leülnek velük a Mercedes fő-főnökei is, akik a fizetésüket adják.”

A Mercedesnél elismerték, hogy a szezon végéig nem tárgyalnak Hamiltonnal szerződése meghosszabbításáról.

Webber hozzátette, ahhoz, hogy „Daniel Ricciardónak esélye legyen a vb-címre, a Mercedesnek fel kellene robbannia.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik