F1: akár már jövőre élőben közvetíthetik az interneten a versenyeket

Vágólapra másolva!
2017.10.21. 19:03
Egy olyan internetes felület létrehozását tervezi a Liberty Media, melyen a nézők élőben tekinthetnék meg a futamokat, emellett többek között korábbi versenyek visszanézésére is lehetőségük lenne.

Sean Bratches, a Formula–1 kereskedelmi ügyekért felelős vezetője elmondta, akár már 2018-ban lehetőségük lesz a nézőknek arra, hogy az interneten live streaming formájában kövessék a versenyhétvégék eseményeit. A Liberty Media ezt elsősorban „házon belül" szeretné megoldani, ám arra is nyitottak, hogy más felületeken is eljuttassák a közvetítéseket a nézőkhöz. Ennek érdekében például már megkezdték a tárgyalásokat a Netflixszel.Sean Bratches, a Formula–1 kereskedelmi ügyekért felelős vezetője elmondta, akár már 2018-ban lehetőségük lesz a nézőknek arra, hogy az interneten live streaming formájában kövessék a versenyhétvégék eseményeit. A Liberty Media ezt elsősorban „házon belül" szeretné megoldani, ám arra is nyitottak, hogy más felületeken is eljuttassák a közvetítéseket a nézőkhöz. Ennek érdekében például már megkezdték a tárgyalásokat a Netflixszel.

„A Liberty Media mindig arra törekedett, hogy bővítse az ilyen szolgáltatásait – mondta Bratches. – Hiszünk abban, hogy a mai világban jobban kell nyitnunk az internet felé, és az ezzel kapcsolatos terveink végrehajtása már folyamatban van. Tárgyalunk a Netflixszel egy lehetséges együttműködésről 2018-ra, ám jelenleg nem mondhatok többet."

„Az a célunk, hogy egyenesen a nézőknek szóló felületet hozzunk létre, ami érdekes számukra, nem számít, hogy élő közvetítésről, korábbi versenyek megtekintéséről vagy statisztikákról van szó."

Bratches szerint továbbá fontos, hogy a közvetítés alkalmazkodjon a helyi viszonyokhoz és igényekhez, például az Egyesült Államokban ne kilométer/órában mutassák a sebességet. Emellett azt is kiemelte, hogy az online közvetítésekkel nem szeretnének konkurenciát teremteni a televízió-társaságok számára.

Ez például Nagy-Britannia esetében érdekes, ahol a Sky nemrégiben hosszabbította meg a szerződését – és kapta meg további néhány évre a közvetítési jogokat –, az pedig kitért arra, hogy a brit piacon nem jelenhet meg olyan rivális vállalat vagy alternatív megoldás, amely veszélyezteti a csatorna közvetítéseinek nézettségét. Arra a kérdésre, hogy tervez-e erről egyeztetni a Sky-jal a Liberty Media, Bratches nem adott konkrét választ.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik