F1: akár Budapestről is érkezhet a mentőöv a Williamsnek

Vágólapra másolva!
2020.06.10. 18:46
null
Claire Williams (jobbra) Roy Nissany tesztpilótai szerződtetésének januári bejelentésekor (Fotó: Speedlight Photo)
Az anyagi nehézségekkel küzdő Formula–1-es Williams istálló május végén jelentette be, hogy azonnali hatállyal szakít a névadó szponzorával, a ROKiT-tal, s részben vagy egészben eladásra kínálja az F1-es csapatát, mert pénzügyi gondok miatt befektetőre van szüksége. 

Az olasz La Gazzetta dello Sport információi szerint három lehetséges befektető közül kerülhet ki végül az, aki megveszi a patinás istállót – ráadásul, mind a három jelöltre ráillik a korábbi F1-es versenyző, Juan Pablo Montoya minap tett jellemzése: „valaki megveszi a Williamst, hogy a fia versenyezhessen”, lévén, mindhármuk fia autóversenyző és kopogtat az F1 ajtaján.

A legesélyesebb vevőjelölt fia már nem is kopogtat: Nicholas Latifi már most is a Williams versenyzője – igaz, a koronavírus-járvány miatt bemutatkozására még nem kerülhetett sor – s édesapja, Michael Latifi már amúgy is a csapat egyik szponzora. Az olasz lap szerint az iráni származású kanadai üzletember 135 millió eurót szánna az istálló megvásárlására.

Ha nem Latifi lesz a csapat tulajdonosa, akkor a Gazzetta információi alapján az orosz Dmitrij Mazepin lehet a befutó, akinek a fia, Nyikita jelenleg az F2-es bajnokságban szerepel, s 2016–2018 között a Force India tesztpilótája volt.

A harmadik jelölt pedig az izraeli, de évtizedek óta Budapesten élő, magyar állampolgársággal is rendelkező Chanoch Nissany – aki a 2005-ös Magyar Nagydíj pénteki szabadedzésén vezethette az egyik Minardit –, s akinek fia, Roy január óta a Williams tesztpilótája.

Az olasz lap értesülései szerint ha Nissany kerülne végül helyzetbe a Williamsnél, akkor az izraeli állam anyagi támogatását is élvezhetné.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik