F1: Aggódhatunk a generátorok miatt - Webber

Vágólapra másolva!
2012.11.18. 22:24
Mark Webber szerint a Red Bull-istálló aggódhat a generátora miatt, amely a kiesését okozta az Amerikai Nagydíjon, és amely már Sebastian Vettelen is kétszer kifogott ebben az idényben.

Webber autójában a generátor ment tönkre – a Renault által az idei szezonra kifejlesztett új alkatrész Vettelnek már Valenciában és Monzában is kiesést okozott, az olasz futam után a csapat megkapta a tavalyi, megbízhatóbb generátorokat, amelyek Verttel ázsiai sikersorozata során elfogytak, így Austinban ismét az újat használták – Webber kárára.

„Sajnos megint a generátor ment tönkre. Elszállt az akkumulátor, a KERS és a váltó vezérlése is. Már a kiesésem előtt éreztem, hogy valami nincs rendben, és ennek rossz vége lesz. Nagyon csalódott vagyok, hogy elszalasztottam egy jó eredményt, és biztos vagyok benne, hogy most nagy az idegeskedés a csapatnál" – mondta Webber.

A Rnault már a 2013-as generátorokat gyártja, nincs rá mód, hogy átállítsák a gyártósorokat, nem is jelentene garanciát a megbízhatóságra, ha újra a tavalyi alkatrészeket készítenék.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik