F1: Addig kell pontot szereznünk, amíg lehet – Alonso

Vágólapra másolva!
2016.07.27. 16:39
Fernando Alonso tisztában van vele, hogy a nyári szünet után kemény versenyek várnak a McLaren-Hondára, így addig kell a lehető legjobb teljesítményt nyújtaniuk, amíg lehetséges.

Felemás hétvégét zárt a McLaren-Honda Magyarországon, hiszen míg Jenson Buttont technikai problémák sújtották, és be sem tudta fejezni a futamot, Fernando Alonso a hetedik helyen végzett, amivel szerzett hat pontot a csapatnak. A nyári szünetig még egy verseny van hátra, ezért Alonso szerint a hét végi Német Nagydíjon a lehető legjobb eredményt kell elérniük, mert utána még nehezebb lesz pontot szerezni.

A 62. NÉMET NAGYDÍJ PROGRAMJA
JÚLIUS 29., PÉNTEK
10.00–11.30: 1. szabadedzés
14.00–15.30: 2. szabadedzés
JÚLIUS 30., SZOMBAT
11.00–12.00: 3. szabadedzés
14.00–15.00: időmérő edzés
JÚLIUS 31., VASÁRNAP
14.00: a verseny (67 kör, 306.458 km) rajtja

A nyári szünet után a Belga és az Olasz Nagydíjat rendezik meg Spában és Monzában, ezeken a pályákon a gyenge Honda-motor miatt a McLaren esélytelenebbnek tűnik.

„A csapat fejlődése jelentős, lendületben vagyunk, és a héten is versenyezhetünk – összegezte az eddigieket a spanyol. – Igazi maratonit futunk, remélem, megint szerezhetünk néhány pontot, de nehéz lesz. A nyári szünet után néhány igen kemény futam vár ránk, sokat fogunk szenvedni, szóval ki kell hoznunk a lehető legtöbbet a mostani versenyből, hogy annyi pontot szerezzünk, amennyit csak tudunk."

Alonso persze tisztában van azzal, hogy nehéz dolguk lesz Németországban, de ettől függetlenül bízik csapatában.

„A harmadik legjobb kasztnink van az F1-ben, vagy inkább úgy mondanám, hogy a Ferrarival küzdünk a harmadik helyért e tekintetben. Ám lóerőben még elmaradunk, ezért sem számíthatunk arra, hogy mi leszünk a negyedik számú csapat. A középmezőnybéli riválisaink a nyári szünet után erősebbek lesznek, de megpróbálunk mindent bevetni, ami a fegyvertárunkban van" – mondta a kétszeres világbajnok.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik