F1: a Toro Rosso újabb jelöltje írt alá a Formula E-be

Vágólapra másolva!
2018.10.16. 17:23
null
Wehrlein (balra) a Formula E-ben folytatja (Fotó: Mahindra Racing)
A Formula E-ben szereplő Mahindra Racing bejelentette, hogy a széria decemberben rajtoló 2018–2019-es idényében két volt F1-es versenyző, a német Pascal Wehrlein és a belga Jerome d'Ambrosio vezeti majd az istálló két autóját. Ezzel eldőlt, hogy a korábbi DTM-bajnok német pilóta – legalábbis egyelőre – nem tér vissza a királykategóriába.

 

Ezzel a Formula–1-ben szereplő Toro Rosso-istálló cseppet sem került közelebb ahhoz, hogy megtalálja a csapathoz harmadszor visszatérő Danyiil Kvjat párját a jövő évi pilótafelállásban.

A korábbi pletykák szerint ugyanis Wehrlein volt a legesélyesebb a jelenleg Brendon Hartley által vezetett másik Toro Rossó-s ülésre jövőre, csakhogy a német az elektromos szériát választotta. Ezzel gyakorlatilag elfogytak a faenzai istálló jelöltjei: a Red Bull juniorprogramjában már nincs olyan pilóta, aki bevethető lenne jövőre az F1-ben.

A Formula–3-as Európa-bajnokságot megnyerő Mick Schumacher nem tartozik az energiaitalosok kötelékébe, és ugyan a hétszeres világbajnok Michael fia felkerült a Red Bull radarjára, ő jövőre minden bizonnyal az F2-es sorozatban indul majd.

A Toro Rosso listáján szerepelt korábban az idei F2-ben második helyen álló, londoni születésű, thaiföldi színekben versenyző Alexander Albon, de ő is az FE mellett döntött, ahogy az olaszok korábbi pilótája, Sébastien Buemi is.

Lassan ott tartanak a Toro Rossónál, hogy vagy megtartják az új-zélandi Hartleyt, akitől a szezon felétől már szabadulni vágynának, vagy rámozdulnak a Mercedes juniorprogramját elhagyó, jelenlegi Force India-pilóta Esteban Oconra, akinek még nincs ülése a jövő évi F1-es mezőnyben, esetleg felkeresik Robert Kubica menedzserét – vagy húznak valami egészen váratlant.

AZ EDDIG BEJELENTETT 2019-ES PILÓTAFELÁLLÁSOK
CsapatMotor
Versenyzők
MercedesMercedes
Lewis Hamilton Valtteri Bottas
FerrariFerrariSebastian Vettel
Charles Leclerc
Red Bull
Honda
Max Verstappen
Pierre Gasly
RenaultRenault
Daniel Ricciardo
Nico Hülkenberg
HaasFerrari
Romain Grosjean
Kevin Magnussen
Force India (új néven)
Mercedes
Sergio Pérez*
Lance Stroll*
McLaren
Renault
Carlos Sainz Jr.
Lando Norris
Toro Rosso
Honda
Danyiil Kvjat
?
SauberFerrari
Kimi Räikkönen
Antonio Giovinazzi
WilliamsMercedes
George Russell
?
*még nem hivatalos

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik