F1: a Toro Rosso bejelentette, ki lesz Verstappen csapattársa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.28. 18:40
A Formula–1-es Toro Rosso istálló hivatalos honlapján jelentette be, hogy Max Verstappen mellett az ifjabbik Carlos Sainz versenyez a csapat színeiben a 2015-ös szezonban.

Amint arról beszámoltunk, Jean-Éric Vergne korábban a Twitteren bejelentette, hogy jövőre nem lesz a Toro Rosso-istálló pilótája, így már lehetett sejteni, hogy megszületett a megállapodás a spanyol Carlos Sainz Jr.-ral a háttérben.Amint arról beszámoltunk, Jean-Éric Vergne korábban a Twitteren bejelentette, hogy jövőre nem lesz a Toro Rosso-istálló pilótája, így már lehetett sejteni, hogy megszületett a megállapodás a spanyol Carlos Sainz Jr.-ral a háttérben.

Vasárnap már pletykáltak arról, hogy eldőlt, a kétszeres ralivilágbajnok, egyszeres Dakar-győztes Carlos Sainz fia kapja meg a Toro Rosso ülését, de a Formula Renault 3.5 literes kategóriájának győztese kedden még cáfolta, hogy megszületett a döntés.

Péntek este végül jött a hivatalos bejelentés: a 20 esztendős spanyol veszi át Vergne helyét a Toro Rossónál.

„Mióta a Red Bull programjába kerültem, azóta erről a pillanatról álmodozom. Köszönöm a bizalmat, hatalmas lehetőség ez nekem. Tavaly már tesztelhettem a Toro Rossót, és nagyon tetszett a légkör. A következő hónapokat edzéssel töltöm, mindent meg fogok tenni, hogy megfelelően felkészüljek az F1-re. Alig várom, hogy hazai pályán, Jerezben hivatalosan is bemutatkozhassak a tesztnapon" – mondta Sainz Jr..

A 2015-ÖS FELÁLLÁS
MERCEDES Mercedes Nico Rosberg Lewis Hamilton
RED BULL Renault Daniel Ricciardo Danyiil Kvjat
FERRARI Ferrari Sebastian Vettel Kimi Räikkönen
WILLIAMS Mercedes Valtteri Bottas Felipe Massa
McLAREN Honda Fernando Alonso (?)
Kevin Magnussen/Jenson Button (?)
FORCE INDIA Mercedes Nico Hülkenberg Sergio Pérez
TORO ROSSO Renault Max Verstappen Carlos Sainz Jr.
LOTUS Mercedes Pastor Maldonado Romain Grosjean
SAUBER Ferrari Marcus Ericsson
Felipe Nasr
A Caterham és a Marussia szereplése kérdéses
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik