F1: a riválisok hiúsíthatják meg a Force India megmentését

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.30. 11:45
Közvetlen riválisai hiúsíthatják meg a csődeljárás alá vont Force India F1-es istálló megmentését – tudta meg az Auto Motor und Sport, amely szerint nagy mértékben romlottak a silverstone-i istálló kilátásai.

Az F1-es istálló ellen Sergio Pérez feljelentését követően indult csődeljárás. A jogi procedúra lehetővé teszi a gárda számára, hogy tovább folytassa a működését, miközben lezajlik a tulajdonváltás.Sergio Pérez feljelentését követően indult csődeljárás. A jogi procedúra lehetővé teszi a gárda számára, hogy tovább folytassa a működését, miközben lezajlik a tulajdonváltás.

Csakhogy a tulajdonosváltással az F1 szabályai szerint együtt jár az is, hogy az istálló nulláról indul, azaz megfosztják az eddigi központi pénzjutalmától. Ez csak abban az esetben kerülhető el, ha az összes többi istálló beleegyezik a pénzjutalom megöröklésébe.

A befektetőjelöltek nagy része pedig abban a hiszemben kezdett el tárgyalni a Force India felvásárlásáról, hogy ez az évi körülbelül 70 millió euró biztos bevétel.

Csakhogy a német Auto Motor und Sport úgy tudja, ezen a szavazáson a McLaren, a Williams és a Renault máris nemmel voksolt (ők a saját érdekeiket nézik, hiszen ez esetben a többi csapat között osztják szét a pénzt), így Vijay Mallya utódjának mélyebben a zsebébe kell nyúlnia, ha ugyanolyan sikeres istállót akar működtetni, mint az indiai üzletember.

Ha mégis lesz befektető, azonnal kizárható, hogy csupán nyerészkedésből venné meg a csapatot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik