F1: a Renault jönne, de a pénzét követeli Ecclestone-tól

Vágólapra másolva!
2015.09.07. 13:35
A Renault állítólag mindenben megegyezett a Lotusszal az istálló többségi tulajdonának felvásárlásáról, a francia gyár vezetősége már csak Bernie Ecclestone-nal egyezkedik a csapatnak az F1-es bevételből járó pluszjuttatásokon.

Carlos Ghosn, a Renaultigazgatója a gyári csapat újjáalapításának feltételéül szabta meg, hogy a csapat az alapvető juttatásokon felül a történelmi eredménysoráért is kapjon plusz 12 millió dollárt, amivel a Mercedes, a Williams, a Red Bull és a Ferrari is számolhat (bár utóbbi további különleges juttatást is kap).

Ecclestone korábban azt mondta, ha a Renault sikeres lesz, természetesen jogosulttá válik ezekre az extra kifizetésekre, de Ghosn nem az esetleges jövőbeli sikerekért tartja a markát, hanem a Renault 2005-ös és 2006-os világbajnoki címeiért. Állítólag, ha Ecclestone beleegyezik, és rábólint a követelésre, a Lotusszal köttetendő szerződés aláírása csak formalitás.

Csakhogy a Formula One Managementnek is jól kell gazdálkodnia, mert miközben egyre többet akarnak a csapatok az összbevételből, a bevételi oldalon sem éppen kedvezően alakulnak az összegek. Nemrég a német RTL az eddigi jogdíj feléért hosszabbított közvetítői szerződést, míg a monzai Olasz Nagydíj szervezői 2017-től nem akarják kifizetni az Ecclestone által kért összeget a jogdíjért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik