F1: a Red Bull pilótái kifakadtak a Pirellire

Vágólapra másolva!
2013.03.22. 09:16
A Red Bull-istálló pilótái komolyan aggódnak a Pirelli 2013-as gumijai miatt, s attól tartanak, túlságosan is nagy szerepet kap a Formula–1 olasz beszállítója a világbajnokságban.

„A Formula–1 jelenleg másról sem szól, csak a gumikról. Gumik, gumik, gumik, gumik – tajtékzott a pénteki második szabadedzés után a tv-kamerák előtt Mark Webber. – A slick gumik akkor működtek a legjobban, amikor vizes volt a pálya.”

„Nem túl biztató a helyzet. Remélem, lesz elég gumink ahhoz, hogy egyáltalán végigmenjünk a versenyen – tette hozzá Sebastian Vettel, arra utalva, hogy a gumik nagyon gyorsan elkoptak a pénteki szabadedzéseken. – Jelenleg nem lehet kihasználni az autó teljesítményét, ami nagyon bosszantó, de ez kell ahhoz, hogy megóvjuk a gumikat.”

Az első másfél óra alatt a 18-20 kört meg lehetett tenni a keményebb keverékű abroncsokkal, a közepesen kemény feltehetően fele ennyit sem nagyon bír majd. A verseny 56 körös, a pilóták a szombati időmérőn és a vasárnapi versenyen összesen 3-3 lágyabb és keményebb gumikészletet használhatnak száraz pályán.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik