F1: a Red Bull nem szerződtetné a mindenhol káoszt okozó Alonsót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.09. 10:57
null
Horner szerint Alonso már amúgy is a karrierje vége felé tart (Fotó: AFP)
Sokakat hírbe hoztak Daniel Ricciardo lehetséges utódaként a Red Bullnál, többek között a McLarennel nem éppen karrierje legszebb napjait megélő Fernando Alonsót. Christian Horner, az osztrák istálló csapatfőnöke szavaiból azonban azt lehet kivenni, hogy – ha volt is halovány esély arra, hogy a kétszeres világbajnok spanyol veszi át Ricciardo helyét – inkább valamelyik fiatal versenyzőjük kap lehetőséget az előrelépésre a Red Bullnál.

 

Daniel Ricciardo sokkoló csapatváltása után nagy döntés előtt áll a Red Bull. Az ausztrál lehetséges utódaként több versenyző neve szóba került már: például a Red Bull kötelékébe tartozó Carlos Sainz Jr.-é és Pierre Gaslyé, hiszen az osztrák istálló híres arról, hogy inkább az általa támogatott pilótáknak ad lehetőséget, ahelyett, hogy akár több csapatnál megfordult, idősebb versenyzőket igazolna.

Utóbbi kategóriába tartozik Fernando Alonso, akit Ricciardo bejelentése óta szintén hírbe hoztak a Red Bull-lal, ám Christian Horner, az istálló csapatfőnöke szerint egyáltalán nem lenne jó döntés éppen a kétszeres világbajnokkal pótolni Ricciardót.

„Nagyon tisztelem Fernandót, fantasztikus versenyző – mondta Alonsóról Horner. – Azonban mindenhol, ahová megy, kisebb káoszt okoz. Nem vagyok benne biztos, hogy túl jó lenne, ha csatlakozna a csapatunkhoz. Inkább továbbra is segítenénk a fiatalokat, ahelyett, hogy egy olyan versenyzőt szerződtetnénk, aki már közel van a karrierje végéhez.”

„Szerencsések vagyunk, amiért számos tehetséges versenyzővel van szerződésünk, szóval csak hátradőlünk, szétnézünk, és értékeljük a helyzetünket. Nagyon vonzó az autónkat vezetni, és nem hiszem, hogy hiányában lennénk az ajánlatoknak” – vélekedik a csapatfőnök.

Eszerint nagy eséllyel Gasly és Sainz között dönthet a Red Bull, ám Horner szerint semmit nem kell elsietniük, így nem is szívesen kommentálta a témát.

„Ebbe jelenleg nem igazán mennék bele. Mindketten nagyon gyorsak. Szerződésünk van velük a nyár végéig, vagy akár tovább is, de megnézzük a lehetőségeinket, és kijelöljük a helyes irányt a csapat számára” – mondta a brit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik