F1: a Red Bull főnöke kemény lépéssel jelzett a sportágnak?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.04. 14:07
Dietrich Mateschitz, a Formula–1-es Red Bull istálló tulajdonosa megszünteti ServusTV névre hallgató magántelevíziós állomását.

A 71 éves üzletember pénzügyi okokkal magyarázta az állomás megszüntetését, amely június végén fejezi be a sugárzást. Az osztrák elmondta, a csatorna 2009-es megvétele óta évente 100 millió eurót kellett belepumpálni, a kiadások pedig „elviselhetetlenné váltak”.

Mint azt az autosport.com írja, Mateschitz meglepő lépése rávilágíthat az F1 berkein belül arra, hogy a tulajdonos hajlamos hirtelen döntéseket hozni. A Red Bull főnöke 2015-ben többször fenyegetőzött azzal, hogy a csapat kilép a Formula–1-ből, az istálló ráadásul csak hosszas huzavonát követően talált magának motorszállítót az idei szezonra, ami közben szintén felvetődött a távozás lehetősége.

Mateschitz döntése azért is meglepő, mert a csatorna februárban kötött hároméves szerződést a Dornával a MotoGP közvetítési jogairól, emellett három plusz három éves megállapodást írt alá az osztrák jégkorongbajnoksággal (EBEL) is, amelynek tagja a Fehérvár AV 19.

Azt egyelőre nem tudni, mi lesz a két szerződéssel.

Kedd este a ServusTV alkalmazottai kezdeményezésbe fogtak, melynek célja, hogy rábeszéljék Mateschitzet arra, hogy gondolja át a döntését.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik