F1: a Red Bull egyelőre nem kér a Ferrari motorjából

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.22. 11:09
A folyton a Renault-ra panaszkodó Red Bull egyelőre nem kér a Ferrari segítségéből, pedig Sergio Marchionne, az olasz autógyár elnöke az Osztrák Nagydíj előtt felajánlotta, hogy ellátja erőforrásokkal az osztrák istállót.

„Nagyon tisztelem a Red Bullt, amely esztendők óta az F1 egyik legfontosabb szereplője, az utóbbi években több világbajnokságot is megnyert. Hiszek benne, hogy visszatalál az élmezőnyhöz, és ha mi ebben segíthetünk neki, örömmel tesszük” – tette meg a nyilvánvaló motorszállítási ajánlatot Marchionne a futam előtt.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a futam előtt azt mondta, „nagyon kedves ez a Ferrari részéről”, de az osztrákok számára egyetlen pontot hozó verseny leintését követően már szkeptikusabb volt.

„Először is, a következő szezon végéig szerződés köt minket a Renault-hoz, így nem mondhatnám, hogy válogathatunk a motorok között. Sergio nagyon nagyvonalú, hogy felajánlja a motort, de gondolom, nem tért ki arra, milyen feltételekkel juthatnánk hozzá” – mondta Horner, aki korábban leszögezte, a Red Bull nem akar olyan autógyár motorjával versenyezni, amelynek gyári csapata is az F1-ben szerepel, mert szerinte nem lehet versenyeket és világbajnokságot nyerni külsős partnerként. Talán elfelejtette, hogy 2010-ben még a Renault gyári csapata is az F1-ben volt, amikor a Red Bull és Sebastian Vettel az első vb-címét nyerte meg Renault-motoros autójával…

„Bíznunk kell a Renault-ban, mást nem tehetünk. Győzni akarunk, ám ehhez fejlődésre van szükség, mert shetlandi pónival nem sok esélyünk van egy lóversenyen” – mondta Horner, aki nem bírta ki a Renault szekálása nélkül a vasárnapot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik