BÖRZÖLI BERNADETT 2019.10.12 11:59 Frissítve: 2019.10.12 12:16

F1: a mezőny lazít, miközben a vihar lecsapott Szuzukára

Legutóbb 2010-ben fordult elő, hogy a Japán Nagydíj időmérőjét szombat helyett vasárnap rendezték meg a heves esőzések miatt. Ezen a hétvégén már korábban sejteni lehetett, hogy a Hagibisz tájfun éppen a kvalifikáció napján éri el a szuzukai pálya környékét, és pénteken jött is a hír: törlik a versenyhétvége teljes szombati napját. A pilótáknak így lett egy szabadnapjuk, amelyet különböző módokon töltenek el. Íme, néhány példa arra, hogy mit csinálhat egy F1-es versenyző, ha változik a hétvége programja, valamint arról is olvashatnak, hogyan alakul az időjárás Szuzukában.

A helyiek komolyan veszik a vihart, így kiürültek az utcák Szuzukában (Fotó: Getty Images)

 

Max Verstappen és Carlos Sainz Jr. videojátékozással – vélhetően FIFA-val – ütik el az időt. Mások által készített képeken egyébként az is látszik, hogy Sergio Pérez is velük tartott. Verstappen mellesleg viccesen megjegyezte a bejegyzésben, hogy évek óta ez az a szombat, ahol a legversenyképesebb. Kérdés, hogy a Red Bullnál mennyire értékelték a poént…

Most competitive Saturday we've had in years

109.9k Likes, 1,220 Comments - Max Verstappen (@maxverstappen1) on Instagram: "Most competitive Saturday we've had in years "


Mikor korábban megkérdezték a versenyzőket, hogy mit terveznek a szombati szabadnapra, Nico Hülkenberg is elmondta: lehet, hogy benéz Verstappenékhez. Pierre Gasly jelezte, ő is hozott PlayStationt, szóval elképzelhető, hogy rendeznek egy nagy versenyt.

Daniel Ricciardo eközben úgy döntött, hogy szétnéz a környéken, és meg is örökítette, ahogyan az esőben sétál. Az ausztrál egyébként Lewis Hamiltonhoz hasonlóan érdeklődik a zene világa iránt, s néhányszor már dalra fakadt korábban. A szabadnapján is így tett, miután felvázolta a szombati helyzetet.

Singing a reckless serenade #danielricciardo #ricciardo #f1 #formulaone #formula1 #renault #renaultf1 #renaultf1team #renaultsportf1 #renaultsport #rsspirit #honeybadger #dr3 #japanesegp #suzuka

209 Likes, 3 Comments - MR. RICCIARDO (@damnhoneybadger) on Instagram: "Singing a reckless serenade #danielricciardo #ricciardo #f1 #formulaone #formula1..."


És mi a helyzet az időjárással? Az előrejelzések szerint csak szombaton több mint 130 milliméternyi csapadék eshet Szuzukában, a szél sebessége elérheti a 100 kilométer/órát is. Bár vasárnapra nem jósolnak esőt, az erős szél megmarad, s ez mindenképp hatással lehet a pályán zajló eseményekre. Az alábbi videón megnézhetik, hogyan néz ki jelenleg a szuzukai aszfaltcsík közvetlen környéke.

 

 

2019.10.17 20:17:29

F1 ZSOLDOS BARNA

NS-VÉLEMÉNY. A hamis nosztalgiára és a »bezzeg régen« mantrára mindig van fogadókészség.

2019.10.13 05:27:16

F1 H. L.

A gárda zsinórban a 6. címét érte el, és biztossá vált, az egyéni cím sorozatban a 6. alkalommal is versenyzői között dől el: ilyen még nem volt.

2019.10.12 18:04:57

F1 BÖRZÖLI BERNADETT

Hiába tűnt esélyesebbnek a Mercedes, a Ferrari kisajátította az első sort a Japán GP-re.

2019.10.10 15:27:39

F1 BÖRZÖLI BERNADETT

Ezúttal nem volt hatalmas a Mercedes előnye, de továbbra is a németek tűnnek a legjobbnak Japánban.

2019.09.29 11:51:11

F1 BÖRZÖLI BERNADETT

Hiába járta meg a bokszutcát eggyel többször Leclerc, Bottas sikeresen feltartotta őt Hamiltonnak.