F1: a Mercedestől érkezik az új vezető versenymérnök

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.22. 16:57
A távozók után az érkezőkről kezdett el közleményeket kiadni a Formula–1-ben szereplő Ferrari-istálló, amely hétfőn bejelentette, hogy csatlakozik hozzá a Mercedestől távozó Jock Clear versenymérnök. A szakember a világbajnok istállónál Lewis Hamilton autójának előkészítéséért felelt.

Clear az egyik legtapasztaltabb versenymérnök az F1-ben,1989-ben a Benettonnál mutatkozott be az F1-ben, ott Johnny Herbert versenymérnöke volt, majd 1995-tőkl a Williamsnél David Coultharddal, illetve Jacques Villeneuve-vel dolgozott. A kanadaival világbajnoki címet nyert, majd együtt igazoltak át a BAR-hoz, amelynél azóta is dolgozott különböző korszakaiban. Villeneuve után volt Szato Takuma, Rubens Barrichello és Nico Rosberg mérnöke is, majd 2012-ben Peter Bonningtonnal együtt Michael Schumacher autójának felkészítését vette át.

A rendkívül hatékony Bonnington, Clear páros 2013-tól Hamiltonnal dolgozott együtt. Az edzések és a versenyek alatt Bonnington volt kapcsolatban az idei világbajnokkal, de a Mercedesnél Cleart is nagyra tartották, óriási veszteségként könyvelték el a távozását.

A Ferrarinál Pat Fry helyét veszi át vezető versenymérnökként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik