F1: a McLaren elismerte Alonso emlékezetkiesését

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.06. 19:30
A McLaren-istálló csapatfőnöke elismerte, hogy Fernando Alonso részleges emlékezetkiesésben szenvedett február 22-i barcelonai tesztbalesetének következtében.

„Fernando vagyok, gokartozok és Formula–1-es versenyző akarok lenni” – a spanyol El País szerint ezeket a szavakat mondta február 22-én Fernando Alonso az őt kezelő orvosnak, azaz a kétszeres világbajnok balesetét követően 20 év kiesett az emlékezetéből. „Fernando vagyok, gokartozok és Formula–1-es versenyző akarok lenni” – a spanyol El País szerint ezeket a szavakat mondta február 22-én Fernando Alonso az őt kezelő orvosnak, azaz a kétszeres világbajnok balesetét követően 20 év kiesett az emlékezetéből.

Eric Boullier, a McLaren csapatfőnöke a Sky Sportsnak nyilatkozva elismerte az emlékezetkiesés tényét, de…

„Ez egy szokványos agyrázkódás volt, némi memóriakieséssel. Nem volt annyira drámai a helyzet, mint ahogy a sajtó beállítja. Mára minden visszazökkent a normál kerékvágásba" – mondta Boullier.

Az idénynyitó Ausztrál Nagydíjat kihagyó Alonso balesete körül sok a kérdőjel, a csapat ragaszkodik ahhoz a verzióhoz, hogy egy széllökés miatt csúszott ki Alonso az autóval, de az eset tisztázásának érdekében már az FIA is vizsgálatot indított. Sőt, az olasz Autosprint szerint még Bernie Ecclestone sem ismeri az eset részleteit, márpedig a sorozat gazdasági vezetőjeként igen is az érdeke, hogy a mezőny egyik legnépszerűbb alakja ott legyen a versenyeken.

„Pár nap múlva kezdődik a világbajnokság, a fantázia kimerült. Indítsunk játékot, a legkreatívabb ötletet megosztom. A kérdés: Hol keltél fel ma reggel" – írta pénteken Alonso a Twitteren, s azt is közölte, a március 29-i Malajziai Nagydíjon már ott lesz.

„Keményen edzem. 30 perc kerékpár, 30 úszás, 30 kondi. A Malajziai Nagydíj az egyik legkimerítőbb verseny, készen kell állnom" – írta pénteken a Twitteren Alonso, aki az Ausztrál Nagydíjról azért marat távol, mert az agyrázkódás utáni 21 napos időtartamon belülre esik, ilyenkor egy újbóli eset fokozza a maradandó agykárosodás esélyét.

„Fernandónak vizsgálatokon kell átesnie, a reakcióidejét kell ellenőrizni.Már az első vizsgálatok megtörténtek, minden érték normális. Az első nagy lépés a szimulátorban esedékes látogatása lesz, ahol nem is tesztelni fogjuk, hanem tájékoztatjuk arról, mi történt az elmúlt két hétben" – mondta Boullier.

A helyzet várhatóan akkor fog normalizálódni, ha Alonso autóba ül a Malajziai Nagydíj első szabadedzésén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik