F1: a McLaren 50 másodpercet vesztett a spórolással

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.02. 13:20
Fernando Alonso Orosz Nagydíjon megszerzett hatodik helyezése után a McLaren-istálló vezetői amondóak, hogy a Honda-motor fogyasztásának csökkentése lehet a következő lépés az élcsoport utolérése felé. Éric Boullier csapatfőnök szerint Alonso 50 másodpercet vesztett a verseny alatt a Mercedes-motoros autókhoz képest a spórolás miatt – 52 másodperccel kapott ki a 4. helyen célba érő Valtteri Bottastól.

„Sajnos a mi motorjaink a legszomjasabbak, nekünk kell legtöbbet spórolnunk az üzemanyaggal a verseny alatt – mondta Éric Boullier. –Fernando, amikor a verseny végén már biztos volt, hogy van elég üzemanyaga, 1.2 másodperccel gyorsabb köröket ment, mint korábban. Ha nem kellene spórolnunk az üzemanyaggal, versenytávon ötven másodpercet nyernénk, és ott lennénk a Williams szintjén.”

Boullier azt is elmondta, Alonso a verseny középső szakaszában spórolt az üzemanyaggal, így az utolsó körökben mindent kihozhatott az autóból, és hosszú idő után először élvezhette a vezetést. A spanyol a leggyorsabb körök tekintetében az ötödik helyen zárta a versenyt.

A legjobb fogyasztási értékeket felmutató Mercedes és riválisai között az egyik legfőbb huzavona a 2017-es szabályokról a versenyen használható üzemanyag mennyiségéről folyt. Amíg a többi motorgyártó támogatta, hogy a jelenleg 100 kilogrammos maximumot 105 kilogrammra emeljék, a Mercedes ezt nem akarja, mert a hivatalos magyarázata szerint „ártana az F1 környezetvédelmi törekvéseinek.” Végül elfogadták a szabálymódosítást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik