F1: a tradicionális Magyar Nagydíjjal hosszú távra terveznek

Vágólapra másolva!
2017.05.12. 17:30
null
Ross Brown: A Magyar Nagydíjnak máris megvan a maga egyedi íze (Fotó: AFP)
Az új tulajdonos, a Liberty Media hatalomátvételével és Bernie Ecclestone eltávolításával a Magyar Nagydíj jövőjét illető kérdések is felvetődtek a hazai szurkolókban, ám a sportág irányítói Barcelonában leszögezték: hosszú távra terveznek a mogyoródi versennyel.

Az F1 új vezérigazgatója, Chase Carey a Nemzeti Sportnak pozitív jövőképet vázolt fel a nagydíjjal kapcsolatban:

„Nagyon örülök, hogy péntek délelőtt alkalmam nyílt találkozni a Magyar Nagydíj promóterével, elbeszélgettünk vele a jól sikerült május elseji eseményről, és hogy milyen teendőink vannak még. Izgatottan várom, hogy Magyarországra utazzunk júliusban. A Magyar Nagydíj régóta tagja a versenynaptárnak, és azt szeretnénk, ha ez így is maradna. Szeretnénk önöknél is folytatni az innovatív megoldások megteremtését, hogy a sportágat közelebb hozzuk a szurkolókhoz, és hogy maga a versengés minősége is javuljon.”

Ezt az álláspontot erősítette meg az F1 sportszakmai irányítója, Ross Brawn is, aki lapunk kérdésére megerősítette, a Magyar Nagydíjat már csak gazdag történelme miatt is kiemelten kezelik.

„A magyar futam nagyon fontos számunkra, egyike a tradicionális versenyeknek, amelyet igazán nagyra értékelünk. Nagyon régóta versenyzünk Magyarországon, igazi történelme van a futamnak. Ám mint minden verseny esetében, keményen dolgozunk a promóterrel, hogy növeljük az érdeklődést. Minden pálya esetében leülünk a promóterekkel, és megtárgyaljuk, milyen módon tudnánk javítani a létesítményt annak érdekében, hogy jobb versenyeket lássunk. Ez a következő évek kihívása, de nem akarjuk, hogy minden pálya ugyanolyan legyen, szeretnénk megőrizni a sajátosságokat. Márpedig a Magyar Nagydíjnak máris megvan a maga egyedi íze, mindig jó érzésekkel utazunk oda, ezt akarjuk folytatni. Nem látok semmilyen problémát, mindkét fél részéről megvan az akarat a hosszabbításra. Szeretjük Magyarországot, ott akarunk maradni.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik