F1: a kiscsapat már jövőre Honda-motorra válthat

Vágólapra másolva!
2017.04.25. 10:10
Felgyorsultak a tárgyalások a Sauber és a Honda között. Ha sikerül megállapodni, a svájci istálló már jövőre Honda-motorra válthat, amelyet a japán motorszállító jelenlegi partnere, a McLaren vegyes érzésekkel fogadna.

Sajtóhírek szerint a Sauber új motorszállítót keres, és egyre valószínűbb, hogy 2018-tól a Honda erőforrásait használják. A svájci kiscsapat 2010 óta vásárolja erőforrásait a Ferraritól, azonban idei autóik az egy évvel korábbi motorral mennek, így érthető, hogy váltani akarnak.

A Hondánál már korábban is jelezték, hogy bár egyelőre a McLarennel való együttműködésre koncentrálnak, a jövőben szeretnének más csapatokat is ellátni erőforrásukkal. Éric Boullier, a McLaren versenyigazgatója egyrészt örülne, ha a Honda másokkal is együttműködne, hiszen ezáltal könnyebben tudná fejleszteni erőforrásait, azonban azt nem szeretné, ha az új partnernek a brit istálló látná kárát.

„Az csak jobb, ha több csapattal dolgozhatunk, és többet tesztelhetjük a motort – mondta Boullier. – Ennek azonban ára van, ugyanis újabb motorok építése több befektetést igényel. Bárhogyan is alakulnak a dolgok, partnerek vagyunk, és ha felvetődik a kérdés, hogy dolgozzunk-e együtt más csapatokkal, támogatnunk kell az ötletet. Azonban azt nem szeretnénk, ha ez rossz hatással lenne a McLaren és a Honda kapcsolatára."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik