F1: a káromkodás miatt nem bünteti meg Vettelt az FIA

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.02. 10:12
null
Sebastian Vettel megúszta a káromkodást, lehet, hogy a következő nem fogja (Fotó: Reuters)
Az FIA nem bünteti meg a Mexikói Nagydíj hajrájában a csapatrádión Charlie Whiting versenyigazgatónak beszóló Sebastian Vettelt, de a jövőben szankcionálhatnak hasonló viselkedést.

Vettel a Mexikói Nagydíj utolsó köreit szinte végig káromkodta a csapatrádión, és még Whitingnak is minősíthetetlen hangnemben szólt be.

Az FIA vizsgálatot indított, tisztázta a történteket a némettel, és lezártnak tekinti az ügyet.

„A verseny után Sebastian Vettel önként felkereste Charlie Whitingot, és bocsánatot kért a viselkedéséért – írta közleményében az FIA. – Később Jean Todt FIA-elnöknek és Charlie Whitingnak is levelet írt megbánásáról, egyben megígérte, hogy Max Verstappent szintén felkeresi és bocsánatot kér tőle. Megfogadta, hogy hasonló többé nem fordul elő.”

„Az FIA nem tűri ezt a hangnemet, főleg, ha a versenytársak vagy az ellenőrök felé irányul. Minden pilótától elvárja, hogy tisztelettel és átgondoltan beszéljen a csapatrádión, hiszen ezzel mutat jó példát a közönségnek, főleg a fiatal korosztálynak” – írta az FIA.

A BBC szerint Jean Todt kivételt tett Vettellel, mint első esettel, de megjegyezte, hasonló esetben a jövőben nem kizárható a büntetés.

Vettel negyedikként ért célba Mexikóvárosban, s bár Max Verstappen büntetése miatt felállhatott a dobogóra, később szabálytalan manőverért őt is megbüntették, így a hivatalos végeredményben csak ötödik lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik