F1: a finn pilóta magát tekinti az elmúlt hétvége győztesének

Vágólapra másolva!
2018.10.02. 11:30
null
A csalódott „győztes” (Fotó: AFP)
Az elmúlt hétvégén rendezték Szocsiban a Formula–1-es Orosz Nagydíjat, amelyen Lewis Hamilton legalábbis ellentmondásos módon nyert, miután a Mercedes utasította a versenyben vezető csapattársát, Valtteri Bottast, hogy adja át az első helyet a brit pilótának. A Mercedes döntése megosztotta a rajongókat, a félreállított finn pedig saját magát tekinti győztesnek.

5. OROSZ NAGYDÍJ
SZEPTEMBER 28., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Vettel 1:34.488
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:33.385
SZEPTEMBER 29., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Hamilton 1.33.067
időmérő edzés: 1. Bottas 1:31.387
SZEPTEMBER 30., VASÁRNAP
verseny: 1. Hamilton, 2. Bottas, 3. Vettel
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Október 7., 07.10: Japán Nagydíj
Október 21., 20.10: Amerikai Nagydíj
Október 28., 20.10: Mexikói Nagydíj

A Mercedes brit pilótája, Lewis Hamilton sikerével zárult ugyan az Orosz Nagydíj, ám a futam erkölcsi győztesének a második helyen célba érő csapattársa, Valtteri Bottas mondhatja magát, miután az egész hétvégén domináns teljesítményt nyújtott és az istálló utasítására engedte át a győzelmet vb-éllovas Hamiltonnak.

„Tudom, hogy ezen a hétvégén nekem kellett volna nyerni. Saját magamat tekintem az Orosz Nagydíj győztesének. Nem az enyém ugyan a győztesnek járó trófea, de ez nem számít.”

„Ez most már így marad, továbblépek. Az idény végén csak Lewis harcol a bajnoki címért, én nem, szóval a csapatnak mindig jobb, ha ő nyer. Így megy ez. Persze sportolóként a helyzet nem ideális számomra, de ez van. Az egyetlen dolog, ami motivál, hogy tudom: egyenlő feltételek mellett győztem volna” – mondta Valtteri Bottas.

A szezonból még öt verseny van hátra, amelyen maximum 125 pontot lehet gyűjteni, s a vb-harmadik Bottas hátránya jelenleg 117 egység. Azaz a finn pilóta az előttünk álló hétvégén matematikai esélyét is elveszítheti a vb-cím megszerzésére, ha a Japán Nagydíjon nem kap 17 ponttal többet csapattársánál – vagyis legalább második, miközben Hamilton maximum tizedik, vagy nyer, miközben a brit nem jobb hetediknél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik