F1: a Ferrari nem vár a McLarenre, napokon belül bejelent

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.19. 10:37
A Ferrari nem vár tovább a McLarenre, amely kedden közölte, hogy decemberig biztosan nem jelenti be, milyen pilótapárossal vág neki a 2015-ös F1-es szezonnak – írja a milánói La Gazzetta dello Sport. Az olasz istálló Fernando Alonso miatt meg akarta várni, hogy a McLaren nyilvánosságra hozza a spanyol pilóta szerződtetését, és csak utána tette volna hivatalossá a Sebastian Vettel érkezéséről szóló híreket.

A Gazzetta szerint a Ferrari bármikor bejelentheti, hogy Kimi Räikkönen mellett Vettel lesz a másik pilótája, míg a német ünnepélyes bemutatására december 3. és 6. között a gyár ünnepélyes évadzáróján kerülhet sor.

Az olasz sportlap úgy tudja, a Ferrari és Alonso között sikerült rendezni a válás részleteit, Ron Dennis, a McLaren első embere pedig azért húzza az időt, mert nem tudja eldönteni, hogy a jelenlegi pilótapárosból Jenson Buttont vagy Kevin Magnussent tartsa meg, esetleg húzzon egy merészet, és bedobja a mély vízbe a GP2-es sorozat 3. helyén álló Stoffel Vandoorne-t.

Mark Webber, Vettel korábbi csapattársa úgy véli, a német jó döntést hozott a Ferrarihoz igazolással.

„Két éve mindenki hülyének nézte Hamiltont, hogy a McLarentől a Mercedeshez szerződik, és most a vébédiadal kapujában áll. Miért ne jöhetne össze ugyanez Sebnek a Ferrarinál? – érvelt Webber a Salzburger Nachrichtennek. – Michael Schumacher a példaképe, nyilvánvaló volt, hogy egyszer ő is a Ferrarihoz megy, és most jött el a jó pillanat. Biztos vagyok benne, hogy a Ferrari lesz az utolsó csapata."

Az is biztos, hogy Räikkönen marad, Marco Mattiacci ugyanis Brazíliában elmondta, a finn Interlagosból Maranellóba repült, hogy a 2015-ös autó fejlesztéséről beszéljen a tervezőkkel, és egyeztessen az Abu-dzabi Nagydíjat követő kollektív teszten való szerepéről.

A Ferrari a Twitteren szerda délelőtt azt írta, hamarosan fontos bejelentést tesz – de ez lehet szponzori taktika is, vagy azt közölheti, melyik fiatal pilótá(k)nak ad lehetőséget jövő héten a kollektív teszten.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik