F1: a Ferrari-főnök iskolás házi feladatot adna Räikkönennek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.25. 14:03
null
Räikkönen a hét végén megmutatta munkahelyét fia édesanyjának, Minttu Virtanennek, aki ellenőrizhetné, elvégzi-e a házi feladatát
Maurizio Arrivabene olyan házi feladatot adna Kimi Räikkönennek, amit az általános iskolában szoktak adni a rossz magaviseletű kisgyerekeknek: százszor kellene leírnia, hogy „Jobbnak kell lennem az időmérőn.”

A finn pilótát a Bahreinben megszerzett második helyezése után dicsérő csapatfőnök szerint Räikkönennek a Monacói Nagydíjon is az időmérő okozta a legfőbb problémát.

„Kimi problémája az időmérő. Forgalomba került, és túlságosan lemaradt az élmezőnytől. A verseny bizonyos részein viszont ugyanolyan gyors volt, mint Sebastian. Ez is azt mutatja, hogy ha jól sikerül az időmérője, semmi gondja sem lesz a versenyen, mert vasárnaponként szuper. Ha adhatnék neki házi feladatot, azt mondanám, írja le százszor, hogy »Jobbnak kell lennem az időmérőn«” – mondta Arrivabene, hozzátéve, hogy Vettel megmutatta, ha ott van a Mercedesek közelében, egy hiba a riválistól elég az előrelépéshez.

Räikkönen elismerte, hogy javulnia kellene a kvalifikációkon.

„Egyértelmű, hogy az időmérőn veszítettem el az esélyt a jobb eredmény megszerzésére. A gumikat valamiért nem tudom kellőképpen formába hozni, ezen kell dolgoznom, mert egy körön ez számít. Az időmérőn ez a legfontosabb tényező, nagyjából tudjuk, mi a gond, de nagyon nehéz megoldást találni rá. Ha az lenne, már nem lenne okunk panaszkodni” – mondta Räikkönen, aki a vb-pontverseny negyedik helyén áll, 38 ponttal csapattársa, Vettel mögött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik