F1: a Ferrari és a Mercedes sem adna motort jövőre a McLarennek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.20. 17:50
null
Pirosat kapott a McLaren a riválisoktól (fotó: AFP)
Az Autosport értesülései szerint a Ferrari és a Mercedes sem érdekelt abban, hogy motorokat biztosítson jövőre a McLarennek, így már csak a Renault marad valós alternatívának a Honda leváltása esetén.

Mindezt annak az apropóján közölte a szaklap, hogy a McLarennél egymás után a harmadik csalódást keltő szezon miatt – ebben az idényben 10 versenyen mindössze 2 pontot szerzett a csapat – komolyan szóba került, hogy szakítanának a Hondával.

A McLaren igazgatója Zak Brown úgy nyilatkozott, a Mercedes és a Ferrari kimondottan élvezi az ő szenvedésüket a rajtrács hátsó felében.

„A McLaren nagy csapat, amely versenyeket és bajnokságokat képes nyerni, és ezt már többször bizonyította. Azt hiszem, van néhány csapat a mezőnyben, amelyik élvezi a jelenlegi helyzetünket, hiszen így nem jelentünk számukra fenyegetést, úgyhogy ez valahol érthető” – mondta Brown.

A Mercedes és a Ferrari álláspontja tehát egyértelmű, ami viszont azt jelenti, hogy a Hondán kívül csak a Renault marad az egyetlen maradék motorszállító, amelytől a jövő évi motorját megrendelhetné a wokingi istálló.

Ugyanakkor az idő eléggé sürgeti a McLarent, mert már gőzerővel tervezik a mérnökök a jövő évi autót, és azt nem árt időben tudni, hogy milyen gyártmányú motorral kell dolgozni a tervezés során.

Az sem elhanyagolható szempont, hogy a Renault már eddig is három csapatnak ad motorokat, és nagyon valószínűtlen, hogy egy negyedik istálló ellátását is be tudná vállalni a francia gyártó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik