F1: a Ferrari és a Haas azonnal leállította a munkát, a Red Bull kivár

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.03.19. 13:29
null
A Ferrari csütörtökön teljesen leállította a munkát (Fotó: AFP)
A Ferrari csütörtökön leállította a munkát, miután a Motorsport-világtanács szerdán bejelentette, előre hozza a nyári szünetet. A maranellóiakhoz hasonlóan a Haas is azonnal bezárta a gyárát, s a Red Bull, a Racing Point, illetve a Renault is kijelölte már a gyárleállás időpontját.

 

Mint beszámoltunk róla, a Motorsport-világtanács szerdán úgy határozott, előre hozza a Formula–1-es csapatokra vonatkozó kötelező, nyári leállást márciusra, illetve áprilisra, s annak időtartamát 14 napról 21 napra bővítette a koronavírus-járvány miatt.

A bejelentést valamennyi alakulat támogatta, és több csapat már ki is jelölte a dátumot, mikor kezdi a szünetet. A Ferrari és a Haas például a módosítás másnapján, csütörtökön felfüggesztette a munkát, igaz, előbbi gárda gyárában már egy ideje leállt az élet, az alkalmazottak otthonról továbbra is dolgoztak – most azonban április 8-ig erre sem lesz lehetőségük.

A Haas közleménye:

Haas F1 Team on Twitter

Haas F1 Team Statement on Shutdown:

Az olaszokkal és az amerikaiakkal ellentétben az Alfa Romeo egyelőre folytatja a munkát egészen március 23-ig, míg a Red Bull négy nappal később tervezi leállítani Milton Keynes-i gyárat. A „vörös bikák” azonban elmondták, a helyzet gyors változása miatt rugalmasnak kell lenniük, így a kijelölt dátum változhat.

A Renault eközben két időpontot is kijelölt: a franciaországi gyára csütörtökön, míg az enstone-i jövő hét hétfőn áll le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik