F1: a Ferrari csapatfőnöke csak röhögni tud a kritizálókon

Vágólapra másolva!
2016.09.05. 16:10
Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke az Olasz Nagydíj után visszaszólt az istálló hétvégi stratégiáját kritizálóknak.

Mint ismert, Monzában a Ferrari a kétkiállásos taktikát választotta mindkét pilótájánál, Kimi Räikkönennél és Sebastian Vettelnél is, az élen végző Mercedesek ezzel szemben egyszer-egyszer látogattak ki a bokszba. Az „ezüsnyilak” zártak elöl, megelőzve Vettelt és Räikkönent. Az „ezüsnyilak” zártak elöl, megelőzve Vettelt és Räikkönent.

A futam után sokan megkérdőjelezték, jól választott-e az olasz istálló, amikor a két kiállás mellett döntött.

Maurizio Arrivabene csapatfőnök viszont csak röhögni tud az őket ért bírálatokon.

„Rengeteg kritikát olvastam, hogy az egy kiállás talán jobb választás lett volna. A mérnökökkel együtt csak röhögni tudunk ezeken a feltételezéseken. Amennyiben egy pilóta így versenyez, akkor egész futamon óvnia kell az autóját, mi ellenben pont az ellenkezőjét tettük, agresszíven versenyeztünk. Ha ugyanazt a stratégiát választjuk, mint a Mercedes, tizenegy másodperccel lassabbak lettünk volna, úgyhogy számunkra ez hatékonyabb, gyorsabb taktika volt.”

Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája is megszólalt az ügy kapcsán.

„Más stratégiát választottunk. Mi kétszer, a Mercedesek egyszer álltak ki. A mi abroncsaink az utolsó körökön jobb állapotban voltak, úgyhogy az lett volna a természetes, ha a végén gyorsabbak leszünk és felzárkózunk Nicóékra, ám ez sem volt elég ahhoz, hogy nyomás alá helyezzük őket.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik