F1: A belünket is kidolgoztuk – a Mercedes üzent a károgóknak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.04. 19:23
null
A Mercedesnél mindenki a csapat érdekét nézi, nem pedig az egyik vagy a másik pilótáét (Fotó: Action Images)
A Mercedes Oroszországban ismét uralta a Formula–1-es versenyhétvégét, Nico Rosberg senkitől sem zavartatva szerezte meg idei negyedik sikerét is, Lewis Hamilton pedig az újabb problémája ellenére is feljött a tizedikről a második helyre. A brit autójának sokadik meghibásodása kapcsán egyre hangosabbak az összeesküvés-elméletek, most a német gyár erre is reagált.

 

„Vegyes érzelmekkel tértünk vissza hétfőn Oroszországból. Egyfelől sikerült újabb kettős győzelmet aratni, ami nagyon ritka tett a Formula–1 hihetetlenül versengő világában. Másfelől stresszes hétvégén vagyunk túl” – kezdte beszámolóját a Mercedes.

A német istálló kiemeli, hogy sok helyen tapasztalták a mechanikai problémák miatt fellépő frusztrációt, de a gyárnál ez mélyebbre nyúlik. A nézők számára egy rossz eredmény csupán néhány órára hat ki, és az életük megy tovább, míg a gyár alkalmazottainak ez az élete.

„A közelmúltbeli sikerünk nem a véletlen műve. A belünket is kihajtottuk azért, hogy idáig eljussunk, ezt pedig csapatként értük el.”

A közleményben az istálló végig hangsúlyozza, hogy a tagjai mindig mindent közösen, együtt hajtanak végre, és nem az egyik pilóta vagy a másik érdekeit nézik, hanem a csapatét.

„Lesújtott minket, hogy Lewis autója ismét meghibásodott az időmérő során, de higgadtak maradtunk, összeszedtük a gondolatainkat és akcióba lendültünk. Rengeteg ember óriási munkájának köszönhetően tudtuk biztosítani, hogy Lewis megfelelő hajtóművel tudjon elindulni, ez stresszessé tette a vasárnapunkat. De végül mindkét kocsinkat sikerült behoznunk.”

Az istálló számára aggodalomra adott okot, hogy Rosberg és Hamilton autójával is akadt gond a futam alatt, utóbbinak a verseny hajrájában például egyáltalán nem volt víznyomása.

„Nulla víznyomás maradt az utolsó tizenhat körére, igazán lenyűgöző munkát végzett az autóval, hogy így is sikerült a második helyen beérnie.”

A Mercedes azzal zárja a közleményt, hogy négy futam lement, de van még hátra 17. Az eddigi tapasztalatok alapján az idény egy igazi hullámvasút, hullámhegyekkel- és völgyekkel, jó és rossz napokkal, sikerekkel és bukásokkal. De továbbra is egy csapatként állnak, köszönetet mondanak az értük szorítóknak.

A gyűlölködők és az összeesküvés-elméleteket gyártók számára azt üzenik, ha csak azok felét sikerült meggyőzni arról, hogy miért is küzd igazán az istálló, akkor már sikeresnek ítélik meg ezt a csatát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik