F1: 30 év után visszatérne a sportágba a Porsche

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.05. 13:42
A német Porsche megerősítette az Olasz Nagydíjon hallott híreszteléseket – a gyártó tárgyalásokat folytat arról, hogy a 2021-es szezontól motorokat szállítson a Formula–1-be.

Erről Lutz Meschke, a Porsche Igazgatótanácsának elnöke, valamint Pénzügyi Bizottságának tagja számolt be a motorsport.com-nak.Lutz Meschke, a Porsche Igazgatótanácsának elnöke, valamint Pénzügyi Bizottságának tagja számolt be a motorsport.com-nak.

Mint ismert, a Porsche a 2019–2020-as szezontól a Formula E-ben már jelen lesz, de a gyártó emellett a Formula–1 vezetőségével is egyeztetett – a találkozók témája a Porsche 2021-es esetleges visszatérése volt a sportágba, mint motorbeszállító.

„Jelenleg elkötelezettek vagyunk a Formula E-t illetően, viszont az F1 számunkra mindig érdekes lehetőség, olyan, amelyen sokat gondolkozunk. Úgy vélem, sikeres tárgyalásokon vagyunk túl az új motorral kapcsolatban.”

A Porsche 1991 óta nem áll kapcsolatban a Formula–1-gyel.

Sean Bratches, az F1 kereskedelmi főnöke elmondta, a sportág új tulajdonosai szívesen látnák ismét a Porschét a „fedélzeten”.

„Egy olyan rendszert szeretnénk kialakítani, melyben több motorgyártó, a csapat és a márka is, ezáltal az üzleti lehetőségek is bővülnek.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik