F1: 13 futam, 12 Mercedes-siker, de ilyen még nem volt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.29. 14:52
Nico Rosberget megdöbbentette, hogy a Belga Nagydíjat a motor- és váltócseréi miatti büntetések következtében az utolsó sorból kezdő Lewis Hamilton a harmadik helyen ért célba, így csak tíz ponttal csökkent a címvédő előnye a vb-n. Hamilton az idén először lett a verseny legjobbja a szurkolóknál, ilyen még nem történt a 13 futamból 12-t megnyerő Mercedesszel.

„A versenyen csak a második helyezettről kaptam információt, így csak azt tudtam, hogy Daniel ér célba mögöttem. Aztán a befutónál mondták, hogy Lewis lett a harmadik, és megdöbbentem, arra gondoltam, hogy »Micsoda? Ez most komoly?« – mondta Rosberg. – Elismerésem Lewisnak, jó munkát végzett. Én kihoztam a legtöbbet a hétvégémből, nekem ez a legfontosabb.”

A formula1.com szavazói Hamiltont választották meg a Belga Nagydíj legjobbjának. A Mercedes 13 futamból 12-t megnyert ebben az évben, mégis ez az első alkalom, hogy valamelyik pilótája érdemelte ki a közönségszavazás legjobbja címet. Korábban heten részesültek az elismerésben: Romain Grosjean, Max Verstappen, Daniel Ricciardo, Kimi Räikkönen, Sergio Pérez, Danyiil Kvjat és Kevin Magnussen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik