Autósport: Button idén már nem tervez újabb F1-es indulást

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.31. 18:16
null
Button erre az évre búcsút int az F1-nek (Fotó: twitter.com)
A 2009-es Formula–1-es világbajnok, Jenson Button a tavalyi idény végén felfüggesztette karrierjét a száguldó cirkuszban, ám miután kiderült, hogy korábbi csapattársa, Fernando Alonso a Monacói Nagydíj helyett az Indy 500-as futamon indul – ahol végül kiesett –, a brit pilóta legutolsó csapata, a McLaren kérésére egy futam erejéig visszatért a mezőnybe. Button a felemás hétvégi szereplés után elárulta: erre az évre már nem számol újabb rajttal a Formula–1-ben.

Amikor áprilisban Fernando Alonso bejelentette, hogy a Monacói Nagydíj helyett a legendás Indy 500-as futamon vesz idén részt, azonnal beindultak a találgatások, hogy ki pótolhatja. A kétszeres világbajnok spanyol csapatánál aztán hamar bejelentették a tavalyi szezon végén félig-meddig visszavonuló Jenson Button ugrik be a megüresedő helyre a hercegségi versenyen.

Button hétvégi szereplése egészen a futam 59. köréig jónak mondható volt, ám akkor a Portier-kanyarban egy túlzottan optimista manőverrel az oldalára borította Pascal Wehrlein Sauberjét, és kitört felfüggesztése miatt fel kellett adnia a versenyt.


A brit pilóta elárulta, annak ellenére, hogy jól érezte magát az autóban és élvezte, hogy újra az F1-ben szerepelhet, nem ég benne a vágy, hogy az idén tovább gyarapítsa rajtjai számát a száguldó cirkuszban – más kérdés, hogy ilyen módon a Wehrlein-balesetért kapott 3 rajthelyes büntetését nem fogja letölteni…

„Ki tudja, mit hoz a jövő, de tudtommal a csapat nem gondol a versenyzői folyamatos rotálására, ezért én sem tervezek az F1-gyel idén. Az előfordulhat, hogy más kategóriákban elindulok egy-egy futamon. Amúgy meg egy csomó olyan dolgot csinálok, amelyek nem kötődnek a versenyzéshez, és nagyon élvezem. Ráadásul ezekben a dolgokban is kitűztem magamnak célokat, amelyeket el szeretnék érni, és ehhez teljes koncentrációra van szükség” – közölte Button.

A motorsportok világától azért teljesen nem szakad el a brit pilóta, ezen a héten például egy Super GT szériába tartozó Hondát tesztel, de a McLaren csapattal több bemutatón is vezeti majd a csapat korábbi F1-es autóit.

Természetesen a Monacói Nagydíj után szóba került az is, hogy Button belevágna-e egy Indy 500-as kalandba, ahogy az Alonso tette, ám a 37 éves versenyző némileg váratlan választ adott a kérdésre.

„Nem, az IndyCar engem valahogy sosem vonzott. Sőt, nagyon meglepődtem, hogy Fernando elindult, de nem vagyunk egyformák. Autóversenyzők vagyunk, nem csak F1-es pilóták, ezért mindenkit más-más szériák érdekelhetnek” – árulta el a pilóta.

„Engem speciel sokkal jobban foglalkoztat, hogy kipróbáljam magam egy NASCAR-futamon. Idén egy versenyt a helyszínről nézhettem meg, és lenyűgözött a show, amit láttam. Teljesen más mint a legtöbb autóversenyzés, de nagyon nagy kihívást jelentene. Imádnék a NASCAR-ban versenyezni, de például a ralikrossz is nagyon érdekel” – jelezte előre Button, hogy mely szériákban számíthatunk a felbukkanására a jövőben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik