Autósport: Jordá indulna a női F1-ben, Wolff nem lelkes

Vágólapra másolva!
2015.04.04. 06:51
Vegyes fogadtatása van a női versenyzők körében Bernie Ecclestone női F1-es sorozatról szóló tervének. Az F1-es tesztpilóták közül Carmen Jordá örülne neki, ha létrejönne egy ilyen széria, Susie Wolff viszont nem indulna el rajta.

„Jó ötlet. Szinte minden sportágnak megvan a női változata, legyen az futball, tenisz, síelés. Egyikben sem a férfiak küzdenek a nők ellen. Miért ne lehetne egy autóverseny a nőknek? – érvelt a 26 éves Carmen Jordá. – A szponzorok sohasem állnak oda a női versenyzők mögé, mert nem hisznek benne, hogy eljutnak az F1-ig. A női F1-es bajnokságnak viszont meglenne a támogatottsága. Csodás lenne, ha létrejönne.”

Susie Wolff kevésbé lelkes.

„Ezzel nem lehet előremozdítani a női autóversenyzést. Először is, nincs annyi jó női pilóta, hogy megtöltsék vele a rajtrácsot – mondta a 32 éves brit versenyző. – Másfelől egész életemben normális körülmények között versenyeztem, nem számított, hogy nő vagyok. Miért vennék részt egy olyan sorozatban, amelyben csak nők indulnak? Esküszöm, hogy nem szeretnék ilyen versenyt nyerni. Nem is vennék részt benne, mert mit nyernék vele? Egy olyan futamot, amelyen csak azért indulna el a mezőny fele, hogy meglegyen a létszám.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik