A Red Bullnál tudják, hogy Vettel álma a Ferrari

Vágólapra másolva!
2010.11.22. 20:48
null
Vettel egyelőre a Red Bullra koncentrál (Fotó: Action Images - archív)
A Red Bull szeretné, ha az elkövetkező években az istállónál maradna a regnáló világbajnok Sebastian Vettel, de az osztrák csapat kész elengedni a német pilótát, ha nem képes neki versenyképes autót építeni.

Sebastian Vettel második éve a Red Bull-istállónál igazi sikertörténet volt: a 23 éves német pilóta tíz pole pozíciót és öt futamgyőzelmet szerzett a szezonban, de a legfontosabb, hogy az idény végén világbajnoki címet ünnepelhetett.

JUTALOMOSZTÁS A RED BULLNÁL
Hárommillió eurós jutalmat kapott Sebastian Vettel. A 23 éves pilóta mellett a konstruktőrök versenyében is világbajnok Red Bull istállónál mindenkit megjutalmaztak: az „egyszerű" munkások 12 ezer, a magasabban kvalifikált mérnökök pedig 50 ezer eurós honoráriumot vihettek haza – írta a Bild című napilap. A jutalmazás több mint félezer vezetőre és alkalmazottra terjedt ki.(MTI)

Vettel szerződése 2012-ben jár le a Red Bullnál, ám az osztrák csapat vezetői kijelentették, szeretnék, ha Vettel sokáig náluk maradna. Helmut Marko, az istálló tanácsadója azonban hozzátette, nem áll szándékukban örökre magukhoz láncolni a pilótát.

„Legyünk őszinték, nem tíz évre szóló szerződésről lesz szó, mivel egyszerűen nem tudjuk garantálni, hogy olyan sokáig képesek leszünk versenyképes autót építeni. És értelemszerűen Sebastian sem tudja garantálni, hogy olyan sokáig jól érzi majd magát nálunk. De ami a középtávot illeti, az elkövetkező három vagy négy évben egyértelműen vele tervezünk” – nyilatkozta Marko.

A Formula–1 történetének legfiatalabb világbajnoka a héten úgy nyilatkozott, hogy a jövőben szívesen kipróbálná magát a száguldó cirkusz más istállóinál, a fiatal német a Ferrarit és a Mercedest említette lehetséges állomáshelyeként. „Minden pilóta a Ferrariról és a Mercedesről álmodozik, de sok mindentől függ, hogy versenyez-e ezen istállók színeiben. Minden apró részletnek stimmelnie kell, a mítosz önmagában nem elég – nyilatkozta Vettel, majd sietve hozzátette: – De ez még a jövő zenéje, a következő célom az, hogy a Red Bull pilótájaként megvédjem a világbajnoki címet.”

A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz biztos benne, hogy Vettel addig a csapattal marad, amíg az istálló képes lesz versenyképes autót építeni számára. „Ha pedig nem leszünk versenyképesek, úgy is elengednénk, ha még élő szerződése lenne. Tudjuk, hogy Seb egy napon a Ferrari pilótájaként szeretne versenyezni. Szeretnénk olyan nehézzé tenni számára a döntést, amennyire csak lehetséges” – nyilatkozta Mateschitz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik