A McLaren nem mondott le Alonsóról, Ecclestone szerint válthat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.03. 13:43
null
Fernando Alonso vasárnap nyitotta meg kiállítását, a McLaren csapatfőnöke részt vett a rendezvényen (Fotó: Reuters)
Bernie Ecclestone úgy véli, Fernando Alonso az idei szezon hajrájában nem tett meg mindent azért, hogy jó eredményeket érjen el, aminek az lehetett az oka, hogy más istállóba vágyik. Az sem lehet véletlen, hogy Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke a szokásos év végi londoni díjátadó gála helyett Madridban járt Alonsónál.

Ecclestone nemrég a spanyol Marcának adott nyilatkozatában utalt már arra, hogy a Ferrari idei gyengélkedésében a kétszeres világbajnok spanyol pilóta is szerepet játszott,de az F1 hivatalos oldalán írt szezon-összefoglalójában hétfőn határozottabban is utalt arra, hogy csalódott Alonsóban.

„Kissé csalódtam Fernandóban, mert nagy szurkolója vagyok neki és a Ferrarinak is – írta Ecclestone. – Úgy láttam rajta, hogy feladta, ami azt bizonyítja, hogy másik csapatba vágyott. Nem tudom, mekkora szerepe volt abban, hogy ennyire visszaesett az idény végére a Ferrari, ezt ő is okozhatta, és azok is, akik a csapatot irányítják. Ők sem képesek elvégezni a feladatukat.”

Alonsóról ősszel azt pletykálták, hogy vissza akar térni a McLarenhez, s bár ebből a 2014-es szezonra nem lett semmi, nagyon úgy tűnik, hogy 2015-ben, a Honda érkezésekor Wokingba szerződhet a spanyol. Az eddigi legegyértelműbb jel minderre, hogy Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke vasárnap nem az Autosport szokásos díjátadó gáláján vett részt Angliában, hanem Madridba utazott, hogy részt vegyen az Alonso relikviáiból az édesapja által életre hívott kiállítás megnyitóján.

Pedig lett volna mit átvennie Londonban is, a McLaren különdíjat kapott megalapítása 50. évfordulója alkalmából, ám a trófeát Jonathan Neale, az istálló ügyvezetője vette át, miközben Whitmarsh Flavio Briatore és Giancarlo Minardi társaságában Alonso múltbéli sikerei előtt hajolt meg – és nem feltétlenül azért, mert ezen sikerek töredékét 2007-ben a McLarennel érte el.

Alonso menedzsere, Luis Garcia Abad ugyanakkor ingerülten reagált a Marca McLarenre vonatkozó kérdésére. „Semmit sem írtunk alá. Fernando az idén három sajtótájékoztatón három nyelven mondta már el, hogy a Ferrarinál marad.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik