A Ferrari nem hagyja magát megbüntetni

Vágólapra másolva!
2010.08.23. 21:13
null
Alonso és Massa tiltott „helycseréjéről” szeptemberben tárgyalnak (Fotó: Action Images)
Az olasz Gazzetta dello Sport napilap beszámolója szerint a Ferrari polgári bírósághoz fordul (ahogy Flavio Briatore is tette a Renault botránya után) abban az esetben, ha a Motorsport-világtanács kedvezőtlen döntést hoz a Német Nagydíjon történtekkel kapcsolatban, amikor a Scuderia tiltott csapatutasítást alkalmazott.

A Gazzetta dello Sport szerint a Ferrari alaposan felkészült saját védelme érdekében a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) Motorsport-világtanácsa szeptember 8-i meghallgatására, amikor a Scuderiának a Német Nagydíjon alkalmazott tiltott csapatutasítás ügyében kell felelnie.

KATTINTSON A 2010-ES
ADATBANK MEGTEKINTÉSÉHEZ!

A lap úgy tudja, a Ferrari egy kedvezőtlen döntés esetén nem csak fellebbezni fog, de polgári bírósághoz is fordul az ügyben Flavio Briatore példájából kiindulva. A Renault 2008-as szingapúri botrányának egyik felelősét januárban felmentette egy párizsi bíróság az FIA büntetése alól, és ezután a szövetség is enyhítette az eltiltását.

A Gazzetta szerint ráadásul a Ferrari ügye azt is elősegítheti, hogy módosítsák a szabályokat a száguldó cirkuszban, és engedélyezzék az istállóknak, hogy csapatsorrendet alkalmazzanak úgy, hogy közben nem károsítják a riválisokat.

Mint ismeretes, a hockenheimi futamon a brazil Felipe Massa – aki a rajt után a harmadik helyről az élre került, majd pozícióját a verseny kétharmadán keresztül megtartotta – nyilvánvaló csapatutasításra a 49. körben átengedte az első helyet a vb-címre még esélyes spanyol Fernando Alonsónak, aki végül meg is nyerte a német GP-t.

A rádióüzenetben ez hangzott el: „Fernando sokkal gyorsabb, mint te. Nyugtázd, hogy vetted az üzenetet..." Az eset után a Ferrarit a versenybírók 100 ezer dolláros pénzbüntetéssel sújtották.

A szeptemberi meghallgatáson nem vesz részt Jean Todt, az FIA jelenlegi elnöke, mert korábban csapatfőnökként dolgozott a Ferrarinál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik