HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.03.20 16:39 Frissítve: 2011.10.24 02:48

A világbajnok is kritizál: „Szégyen, ami a sportággal történik”

Nem szűnik a pilóták és csapatvezetők panaszáradata az új Formula–1-es szabályokkal kapcsolatban: ezúttal a világbajnok Lewis Hamilton kelt ki az új rendszer ellen. A McLaren-Mercedes pilótája úgy véli, hogy amikor végre mindenki egységesen dolgozna a sportág érdekében, a vezetők a csapatok, a nézők és a versenyzők érdekeit figyelmen kívül hagyva változtattak a szabályokon.

Hamilton szerint nagy kár, hogy nem konzultáltak eléggé a csapatokkal a változtatások előtt
Fotó: Action Images
Hamilton szerint nagy kár, hogy nem konzultáltak eléggé a csapatokkal a változtatások előtt

A FERRARI-FŐNÖKNEK SEM TETSZIK…

Az új szabályok nem meglepő módon Luca di Montezemolónak, a Ferrari elnökének sem nyerték el a tetszését.

„A Formula–1 lényegét érintik a változtatások, és ez nagy kockázat. Azzal a rizikóval jár, hogy a száguldó cirkusz elveszti az évtizedek alatt kivívott státusát, mint az egyik legnépszerűbb és legvonzóbb sportág” – mondta a La Gazzetta dello Sportnak.
„Szégyen, ami mostanában a Formula–1-ben történik. Nehezen tudom elhinni, hogy a mostani változtatások a szurkolók és a TV-nézők javát szolgálnák: persze várnunk kell még azzal, hogy a hatásokat felmérjük” – nyilatkozta Hamilton, akinek a gondolatait a McLaren egy közleménye ismertette.

„Évek óta először volt egység a sportágban, mindenki kész volt segíteni a Formula–1-en, és csak az kellett volna, hogy meghallgassanak minket. Ehhez képest megfelelő konzultáció nélkül hozták meg a változtatásokat, és ez nem szerencsés” – tette hozzá a világbajnok.

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) keddi döntése – mely szerint a 2009-es idénytől a győzelmek száma dönt a világbajnoki címről – erős kritikai össztűzbe került a versenyzők, csapatfőnökök, szakértők és szurkolók részéről.

Michael Schumacher szerint a változtatások nem segítik a sportágat, Fernando Alonso úgy véli, az új rendszer csak a szurkolók összezavarására jó, bezzeg Bernie Ecclestone elégedett. Hamilton már közel sem…

„Bármilyen változtatást is hozzanak a vezetők, bármilyen számítás alapján is hirdessenek világbajnokot, egy dolog nem változik: mi mindent beleadunk a minél jobb helyezésért. Nagyon sajnálom, hogy nem hallgattak eléggé a véleményünkre, ez nagy kár egy olyan időszakban, amikor a Formula–1-ben szereplőknek egységes frontot kellene kialakítaniuk” – mondta.
2019.03.16 20:19:06

F1 nemzetisport.hu

A 3. helyen Verstappen végzett • A Ferrari hátránya igencsak nagy lett.

2019.03.16 05:31:06

F1 nemzetisport.hu

A brit pályafutása 84. elsőségét jegyezte • Vettelé a harmadik pozíció • Norris egy remek 8. hellyel mutatkozott be.

2019.03.15 04:06:12

F1 nemzetisport.hu

A harmadik Verstappen hátránya már 8 tized • Vettel az ötödik, Leclerc a kilencedik helyen zárt.

2019.03.01 19:09:40

F1 ZSOLDOS BARNA

A hetvenedik életévét betöltő legenda brutálisan őszinte mindenkivel, és még sohasem kellett megbánnia.

2019.03.01 07:50:54

F1 nemzetisport.hu

Idő előtt véget ért azonban a tesztidény a Ferrari számára, miután Vettel alatt megállt az SF90-es.