EYOF: olimpiai sportágak vezetői járták be a helyszíneket

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.04.07. 16:02
Olimpiai sportágak vezetői járták be pénteken a győri rendezésű 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) helyszíneit.

A szemle során az atlétika, a röplabda, a birkózás, a cselgáncs, a súlyemelés, az ökölvívás, az öttusa, a torna, a sportlövészet, a kerékpár és a vízilabda hazai szövetségének képviselői, köztük elnökök és főtitkárok megtekintették az infrastrukturális fejlesztéseket, a két olimpiai falut, valamint a versenyhelyszíneket.

„Az olimpiai sportági szakszövetségek elfogadták a meghívásomat és ellátogattak Győrbe, megtekintették azokat a sportlétesítményeket, amelyek az elmúlt időszakban ebben a városban épültek, és folyamatosan épülnek, köszönhetően természetesen a magyar kormánynak” – hangsúlyozta a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) Facebook-oldalán közzétett videóban Borkai Zsolt, a MOB elnöke, Győr polgármestere.

„Egyrészről az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál előtt vagyunk, másrészt a későbbiekben a győrieken, a győri fiatalokon kívül szeretnénk lehetőséget biztosítani a sportági szakszövetségeknek arra, hogy eljöjjenek akár edzőtáborba, vagy különböző nemzetközi versenyeket tudjanak megrendezni a városban, amely mindig nyitott volt, és sok szeretettel várta a sportolókat. Ez így lesz ezután is” – tette hozzá.

Április 25-én csapatvezetői értekezlet kezdődik, amelyen mind az ötven résztvevő ország képviselteti magát. Május 24-én megérkezik Rómából az európai olimpiai láng, a magyar csapat fogadalomtétele pedig július 21-én várható.

A 14 és 18 év közötti fiatalok versengésén tíz sportágban 130 versenyszámot rendeznek július 23. és 29. között. Ötven országból 2500 sportolót és 1100 kísérőt várnak az EYOF-ra. Magyarországot 152 sportoló képviseli, ami rekordnak számít.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik