Zahovic: csak a győzelem számít a Vidi ellen!

Vágólapra másolva!
2010.07.21. 19:02
null
A sárga mezes Maribor 1–1-et harcolt ki Győrben a Vidi ellen – a visszavágó előtt magabiztosak a szlovénok <br />(Fotó: Németh Ferenc)
Zlatko Zahovic, az NK Maribor sportigazgat&oacute;ja szerint jobban nem is siker&uuml;lhetett volna a szlov&eacute;n egy&uuml;ttes hangol&aacute;sa a Videoton elleni El-selejtező visszav&aacute;g&oacute;j&aacute;ra a Triglav Gorenjska elleni 5&ndash;0-s bajnoki sikern&eacute;l. A mariboriakn&aacute;l szinte minden s&eacute;r&uuml;lt fel&eacute;p&uuml;lt, a vezetők &eacute;s j&aacute;t&eacute;kosok is tiszt&aacute;ban vannak vele: nagyon fontos tal&aacute;lkoz&oacute; k&ouml;vetkezik.

„Jobb kezdetet el sem lehetett volna képzelni a bajnokságban, és ez remélhetőleg a csütörtöki mérkőzésre is megadta az alaphangot – fogalmazott az egykori kiváló szlovén válogatott labdarúgó. – Ugyanakkor más egy bajnoki és egy nemzetközi kupamérkőzés körítése, ezzel azért tisztában kell lennünk. Egyben nehéz is már ilyenkor bizonyos értelemben nyugodtnak maradni. Viszont csak a sikerünkben szabad gondolkodni, szóval, mi a válaszom a Videoton elleni mérkőzéssel kapcsolatban? Csakis a győzelem! Ebben pedig roppant sokat segíthet a pozitív hozzáállásunk."

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik magyar csapat jut tovább az El második selejtezőköréből?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A mariboriak egyik támadója, Dalibor Volas ennél is tovább ment a találkozóval kapcsolatban:

„A Triglav ellen bebizonyosodott, hogy van annyi jó formában lévő csatárunk, hogy bátran lehet elöl rotálni. A siker felé vezető út kulcsa, hogy a magyarországi első félidő teljesítményére tudjunk alapozni, amikor véleményem szerint jól játszottunk. Az idény egyik legfontosabb találkozója következik számunkra, most megmutathatjuk, mit is tudunk valójában."

S akik bizonyíthatnak, gyakorlatilag valamennyien hadra is foghatók. A középpályáról Armin Bacinovic, Goran Cvijanovic, Timotej Dodlek és Ales Mejac is ismét edzett, egyedül csupán az egyik csatáruk, David Bunderla sérülése jelenthet kérdőjelet Darko Milanic vezetőedző számára.

AZ ELSŐ FÉLIDŐT JAVÍTANÁK

Volas szavaival összecseng a Videoton csapatkapitányának, Farkas Balázsnak a nyilatkozata, aki a vidi.hu-nak adott interjút. A középpályás szerint az első mérkőzés első félidejének gyengébb játékán volt mit elemezni.

 

„A hangulattal nincs gond, mindannyian a továbbjutás kiharcolására koncentrálunk. Ami a játékot illeti, elemeztük a mérkőzést, igyekeztünk levonni a megfelelő konzekvenciákat. Főleg az első félidőt beszéltük át alaposan, hiszen akkor nyújtottunk gyengébb teljesítményt, és akkor kaptuk a gólt is. Olyan védelmi és taktikai hibákat nem szabad még egyszer elkövetnünk, a helyzeteinket pedig jobban ki kell használjuk. Főként, hogy nem biztos, hogy idegenben túl sok alkalmunk nyílik a gólszerzésre" – mondta.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik