nemzetisport.hu 2017.08.26 10:36 Frissítve: 2017.08.26 11:04

Videoton: Lehet mondani azt, hogy fejlődtünk – Kovács Z.

A labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton sportigazgatója, Kovács Zoltán értékelte a klub hivatalos honlapján a csapat nemzetközi kupaszereplését. A szakember szerint előreléptek, ugyanakkor csalódottak, mert nagyon közel voltak a csoportkörhöz.

 

Az előző szezonhoz képest egy körrel tovább szerepeltünk Európában, így objektívan is lehet mondani azt, hogy fejlődtünk, de persze az lett volna az igazi, ha ott vagyunk a csoportkörben – mondta a vidi.hu-nak Kovács Zoltán. Nagyon közel voltunk, és érthető módon most mindenki nagyon csalódott. Csalódottak a szurkolók, a vezetők, a stáb tagjai és természetesen a játékosok is, de gyorsan rendezni kell a fejeket az öltözőben hiszen folytatódik a bajnokság, és vár ránk a Magyar Kupa is majd hamarosan. Úgy gondolom, hogy a Bordeaux kiejtése óriási bravúr volt, még akkor is, ha néhányan ezt igyekeznek degradálni. A tény viszont az, hogy a Vidi továbbment egy francia élcsapat ellen, mégpedig nem is akármilyen játékkal! Sajnos ezt a teljesítményt a Partizan ellen már nem tudtuk megismételni. Volt nagy helyzetünk Belgrádban is, majd a visszavágó elején is akadt több lehetőségünk, de aztán nagyon könnyű gólokat adtunk az ellenfélnek, egyéni hibák sorozatát láthattuk Felcsúton. A Pancho Arénában jobb volt a Partizan nálunk, nagyon hatékony célfutballt mutattak be. Továbbra is úgy gondolom, hogy a mi együttesünk erősebb náluk, de azt el kell ismerni, hogy a sok kihagyott helyzet és az egyéni hibáink miatt megérdemelten jutottak tovább a párharcból."

Több helyen lehetett olvasni a Partizan elleni visszavágóval kapcsolatban, hogy a Videoton talán túl offenzívan állt hozzá a találkozóhoz. Kovács Zoltánnak erről csak egy régi vicc jut eszébe.

Nem volt rajtunk sapka... Én is hallottam azokat a hangokat, amely szerint be kellett volna állnunk védekezni. A Bordeaux ellen éppen ez a kezdeményező játék hozott eredményt. Ha bunkerfocit játszottunk volna, abba is bele lehetne kötni azoknak, akik szeretnének. Szerintem a tavaszi játékhoz képest látható, hogy többet birtokoljuk a labdát, szervezetten játszunk, próbáljuk kontroll alatt tartani a meccseket. A csapat közösségként is előre lépett, azt pedig külön kiemelném, hogy mennyire jó volt telt ház előtt pályára lépni. Ezt ezúton is köszönjük mindenkinek, aki szorított nekünk, jó volt látni, ahogy a csapat és a szurkolók egymásra találtak. Most itt a bajnokság, veszített pontot tekintetében ugyanúgy állunk, mint az első helyen lévő Honvéd, szóval a bajnokság eleje jobban sikerült, mint tavaly az akkori EL-meccsek mellett, ez is fejlődés a 2016-os évhez képest."

Ahogyan megszokhattuk, idén is augusztus 31-én zárul az átigazolási időszak. Kérdés, hogy változik-e még addig a Vidi kerete?

A nyár folyamán eddig korosztályos, magyar válogatott tehetségek érkeztek, valamint Ezekiel Henty személyében egy meghatározó légiós csatlakozott hozzánk. Nem vagyunk kényszerhelyzetben, „muszájból” nem igazolunk majd, a minőségre szeretnénk helyezni a hangsúlyt. A keret egyébként megfelelő erősségű a céljainkhoz, azt persze látjuk, hogy hol lehetne elérni javulást minőségben. Azonban csak akkor lépünk a jövőben is, ha azt látjuk, hogy a kiszemelt szakmai és emberi oldalról egyaránt rendelkezik azokkal a kvalitásokkal, amelyek a Vidinek előrelépést jelentenek. Az itt-ott felmerülő nevekre a jövőben sem kívánunk reagálni. Ha valaki aláírja szerződését a klubhoz, esetleg távozik tőlünk, arról elsőként továbbra is a Vidi hivatalos kommunikációs felületein olvashatnak majd szurkolóink."

EURÓPA-LIGA – EMLÉKEZTETŐ
PLAYOFFKÖR, VISSZAVÁGÓ
Videoton FC (magyar)–Partizan Beograd (szerb) 0–4 (Tawamba 6., S. Soumah 24., U.
Djurdjevics 35., 87.)
Kiállítva:
Juhász R. (47., Videoton)

Továbbjutott: a Partizan Beograd, 4–0-s összesítéssel

2019.10.03 22:33:07

Európa-liga SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Tanulsága tehát rengeteg van a csütörtöki mérkőzésnek.

2019.10.03 20:26:07

Európa-liga B. Á.

Gabriel Martinelli a Ligakupa után az Európa-ligában is duplával mutatkozott be.

2019.10.03 18:23:27

Európa-liga T. I.

A United legalább két tizenegyes gyanús szituációt megúszott a mérkőzésen. A hajrában aztán Rashford sem kapott meg egy büntetőt.

2019.10.03 15:50:48

Európa-liga H. D.

Hiába játszott veszélyesebben az orosz csapat, a spanyolok megbüntették a hibáikat.