Videó: mikor Gera az Európa-liga döntőjébe lőtte a Fulhamet

K. D.K. D.
Vágólapra másolva!
2020.04.29. 12:59
A koronavírus megbénította a sportvilágot – mit lehet ilyenkor tenni? Irány az archívum! Most Gera Zoltán pályafutásának egyik legfontosabb gólját vettük elő, amit napra pontosan tíz éve szerzett a magyar futballista!

Európa második legrangosabb kupasorozata a 2009–2010-es idény kezdetén kapta meg az Európa-liga nevet, és az UEFA-kupa utódja rögtön egy hatalmas meglepetéssel indult: a Fulham menetelésével!a Fulham menetelésével!

A Gera Zoltánt is a csapatukban tudó londoniak olyan együtteseket búcsúztattak a kieséses szakaszban, mint a Juventus vagy épp a Wolfsburg.

A nagy menetelés következő állomása pedig az elődöntő volt, amelyben a Hamburg ellen kellett helytállniuk Geráéknak. Az első meccs gól nélküli döntetlent hozott, így a londoni visszavágóra maradt a döntés.

És itt már gól is született: a 22. percben Mladen Petric találatával kerültek előnybe a németek, majd a 69. percben Simon Davies egyenlített.

A mindent eldöntő találatot pedig a 76. percben a csapatában az egész sorozat alatt fantasztikusan futballozó Gera Zoltán szerezte meg!

GERA GÓLJA



SZURKOLÓI FELVÉTEL A GÓLRÓL



A Fulham így be is jutott a fináléba, amelyben azonban az Atlético Madrid hosszabbítás után 2–1-re legyőzte az angolokat, akik ettől függetlenül az El-döntőig jutást történetük egyik legnagyobb sikereként tartják számon.

A LEFÚJÁS UTÁNI PILLANATOK

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik