UEFA: az Arsenal és a Köln ellen is fegyelmi vizsgálat indult

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.15. 23:08
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) bejelentette, hogy fegyelmi vizsgálatot kezdeményezett a csütörtöki Arsenal–1. FC Köln (3–1) Európa-liga-csoportmérkőzés kapcsán.

Mint korábban megírtuk, a találkozó biztonsági okokból egyórás csúszással kezdődött. A hírek szerint mintegy 20 ezer német szurkoló érkezett Londonba, holott közülük (elvileg) csak 2900 rendelkezett jeggyel. Nem meglepő módon az arsenalosok közé is keveredtek kölniek a stadionban, így egy ideig az is kérdéses volt, egyáltalán megrendezik-e a találkozót. Mint korábban megírtuk, a találkozó biztonsági okokból egyórás csúszással kezdődött. A hírek szerint mintegy 20 ezer német szurkoló érkezett Londonba, holott közülük (elvileg) csak 2900 rendelkezett jeggyel. Nem meglepő módon az arsenalosok közé is keveredtek kölniek a stadionban, így egy ideig az is kérdéses volt, egyáltalán megrendezik-e a találkozót.

Az UEFA természetesen vizsgálja a történteket, a Köln esetében nézőtéri rendbontás, pirotechnikai eszközök használata, dobálózás és rongálás miatt indult eljárás, míg az Arsenalnál azt sérelmezi az európai szövetség, hogy a rendezők nem biztosították a lépcsőket a vendégek szektorainál.

A kölniek álláspontja szerint a biztonsági koncepció és a kommunikáció sem volt kielégítő a rendezők részéről, ráadásul a rendőri biztosítás sem működött megfelelően.

Az etikai és fegyelmi bizottság szeptember 21-i ülésén foglalkozik az üggyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik