Tóth Balázs: A hideg fej fontos lehet

Vágólapra másolva!
2012.07.19. 14:12
null
A már sok nagy csatát megélt Tóth Balázs és Sándor György páros (középen) a pozsonyi mérkőzésen<br />nagy segítségére lehet a Videotonnak (Fotó: NS-archív, Németh Ferenc)
Pozsonyban, a szlovák Slovan vendégeként kezdi meg szereplését a labdarúgó Európa-ligában a Videoton. A fehérvári labdarúgócsapat a rivális, valamint az ellenfél szurkolótábora részéről sem számíthat baráti fogadtatásra a selejtezőkör második fordulójának első felvonásán, tisztában van ezzel Tóth Balázs is, az együttes rutinos középpályása.

„Egészséges hangulatban készülünk a mérkőzésre – mondta Tóth Balázs, a Videoton középpályása a Nemzeti Sportnak. – Nem érezni semmi olyat, hogy valaki már előre túlságosan ideges lenne, minden megy a maga medrében, ahogy megszoktuk. Természetesen tudjuk, hogy pikáns mérkőzés lesz, azzal is tisztában vagyunk, hogy egészen jó hangulatra kell felkészülnünk, és igazi parázs találkozóra számíthatunk.”

A Videoton keretének összetétele igencsak homogén. A megbízható magyar mag mellett teherbíró légiósokat találhatunk benne, de akár rutinos és fiatal játékosokra is bonthatjuk. Tóth Balázs a rutinosok számát gyarapítja, aki légiósként, válogatottként nemzetközi tapasztalatokat is bőven szerezhetett.

SZAVAZÁS

Továbbjut-e a Videoton a Slovan Bratislava ellen az El-selejtezőben?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!



„Segítünk a fiataloknak, mindent megteszünk azért, hogy ne érje őket meglepetés a mérkőzésen. Mindenkiben tudatosítjuk, hogy ez jó meccs lesz. Arról is beszéltünk már, hogy milyen lesz a hangulata, és azt is átrágtuk már, hogy bizony erős ellenféllel találkozunk. Egy pillanatra sem lankadhat a figyelem, mindenkinek végig koncentrálnia kell a feladatára. Azt sem szabad megengednie senkinek, hogy bármi is kizökkentse a nyugalmából, még akkor sem, ha agresszív csapattal találkozunk majd.”

A magyar játékosoknak, legyen rutinos vagy akár ifjonc, aligha kell elmagyarázni, mit jelent egy magyar-szlovák párharc presztízse bármilyen sportágban. A fehérvári légiósok számára azonban mindez aligha bír jelentőséggel, de Tóth Balázs szerint talán jobb is így.

„Nyilván nincsenek képben azzal kapcsolatban, hogy ennek a találkozónak milyen a háttere. Számukra ez egy igen fontos találkozó az Európa-ligában. Talán nem is baj, hogy nem tudják, sokaknak mit jelent ez a párharc, mert megőrzik a hidegvérüket. Ezen a meccsen a hideg fej fontos lehet.”

A középpályás elmondta, hogy a Paulo Sousa vezette szakmai stáb alaposan felkészült az ellenfélből, mindenre kiterjedően elemezte a pozsonyi csapatot, amelynek az erőnléttel még véletlenül sincs gondja, ráadásként szervezett, agresszív futball játszik.

„Nem vagyok izgatott, csak a természetes drukk, a bizonyítási vágy van bennem – mondta a 20 éves Szolnoki Roland, aki az első jelentős nemzetközi mérkőzésén léphet pályára. – Zsinórban játszottam a meccseket tavasszal, már a kezdés előtti drukk is csökken, szóval nyugodt vagyok. Természetesen azzal én is tisztában vagyok, hogy ez nem olyan lesz, mint egy hazai bajnoki, hiszen ez egy sorozat kezdete lehet. A rutinosabb játékosok mindent megtesznek azért, hogy felkészüljünk a találkozóra, segítenek és tudatosítják bennünk, hogy nincs mitől félni, azt kérik, ne ijedjünk meg, mert ha nem sikerül egy passz, akkor majd összejön a következő. Nagyon jó az összhang az öltözőben, és ez csütörtökön is sokat jelenthet.”
EURÓPA-LIGA, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
SLOVAN BRATISLAVA (szlovák)–VIDEOTON 20.15 óra
Helyszín: Pasienky Stadion. V: Alekszej Nyikolajev (Anton Averjanov, Ilija Barisnyikov) (oroszok)
A várható kezdőcsapatok
SLOVAN BRATISLAVA: P. Kovác – Pauschek, Gorosito, Kolcák, Luksík – Kladrubsky – L. Peltier, Halenár, Milinkovics, Piroska – Sebo. Vezetőedző: Vladimír Weiss
VIDEOTON: M. Bozsovics – Szolnoki, P. Vinícius, Caneira, Stopira – Tóth B., Mitrovics – F. Oliveira, Sándor Gy., Walter Lee – Torghelle. Vezetőedző: Paulo Sousa

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik