HIRDETÉS
HIRDETÉS
VINCZE ANDRÁS
VINCZE ANDRÁS
2018.09.01 00:42 Frissítve: 2018.09.01 09:36

Telefonszám-keresők, figyelem! – Vincze András jegyzete

HIRDETÉS

 

Már most szólok, hogy NEM TU-DOK JE-GYET SZE-REZ-NI!

Eljött ugyanis a pillanat, amikor az összes egykor fiatal, de immár ősz hajú apa (sőt némelyikük már nagyapa), akivel valaha együtt vagy egymás ellen futballoztunk a Blasz-bajnokikon, netán a szezonhangoló sörmeccseken, előkeresi a régi telefonszámomat, gondolván, ha valaki, akkor majd a focitudósító Vincze az utolsó pillanatban is szerez belépőt a Chelsea, ha nem a Chelsea, akkor a PAOK vagy ha a PAOK ellenire sem, akkor majd a BATE elleni Európa-liga-meccsre már tuti.

 
A BATE-val kezdi, a Chelsea ellen zárja a csoportkört a Vidi az Európa-ligában

Szép volt, rég volt, hajdanán valóban voltak tiszteletjegyek a kakasülők tetejére, de idejét sem tudom már, mikor tudtam bekönyörögni egy-egy régen látott (vagy talán soha nem is látott…) havert a pályára, úgyhogy innen is üzenem, hogy azok, akik a Mol Vidi Európa-liga-főtáblás hazai mérkőzéseit élőben szeretnék látni, máris kezdjék intézni maguknak a belépővásárlást. Annyit segíthetek, hogy leírom, a közzétett meccsidőpontok szerint szeptember 20-án jön a Groupama Arénába a BATE, november 8-án a PAOK, majd december 13-án a Chelsea.

A magyar futball elérkezett a körülbelül négyévenként esedékes csodaidőszakához – ami nem kis fejtörés elé állíthatja a problémamumusokat, hiszen a kudarcot mindig könnyebb magyarázni, mint a bravúrt, a sikert… –, s hirtelen mindenkit érdekelni kezd a focink.

Nem baj, így van ez rendjén, legyen társadalmi esemény a meccsre járás ősszel, sőt legyen az még télen, a hidegben is, ugyanis december közepéig garantálható, hogy a Vidi pályán lesz az Európa-ligában (s örökös futballrajongóként reménykedjünk abban, hogy februártól a legjobb harminckét csapat között a történet folytatása következhet). Beszédtéma lesz a labdarúgás, és már hallom a pályákról még a nehéz időszakokban is kikoptathatatlan fanatikusok hangját, hogy ilyenkor a szalonszurkolók is felbukkannak a pályákon. Hála az égnek, hogy ők is jönnek, mert velük együtt mindjárt érdekesebb, hangulatosabb lehet minden magyar bajnoki, ráadásul most olyan szépen illeszkednek az események, mint az ajtó a keretéhez, hiszen szombaton Újpest–Honvéd, vasárnap Fradi–Vidi rangadó, elkezdi a Nemzetek Ligája-sorozatot a válogatott, a jövő hét végén, a Futball éjszakáján kinyílnak a stadionok kapui a közönség előtt, és aztán jön a BATE – azaz minden úgy történhet, amiről mindig is írtunk, beszéltünk, álmodtunk: van focink!

Köszönhetően a Vidi nyári BL-szereplésének, életünk fontos része lesz a futball – na, akkor végre kezdjünk is el szurkolni neki!

(És hogy el ne feledjem: Srácok, jegyet muszáj lesz venni!)

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.21 08:19:56

Európa-liga PÓR KÁROLY

A három kulcsember hiánya és a kihagyott helyzetek sora eredményezte a vereséget.

2018.09.20 23:11:31

Európa-liga SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. A szurkolók mégis győzelmet vártak, mert a szurkoló már csak ilyen.

2018.09.20 18:41:16

Európa-liga nemzetisport.hu

A halovány PAOK-nak lövése is alig akadt, Maurizio Sarri csapata több góllal is nyerhetett volna.

2018.09.20 18:28:43

Európa-liga PIETSCH TIBOR

Két góllal jobb volt a fehérorosz csapat a magyar bajnoknál, 14 727 néző látogatott el a Groupamába.

2018.09.19 23:51:17

Európa-liga THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A Vidi legutóbbi sikeres nemzetközi szereplése kapcsán elhangzott: nem a pénz játszik, pontosabban a pénz nem játszik. Ezen azt értettük, hogy 2012-ben az Európa-liga főtáblájára jutó együttesek közül a magyar a játékoskeretek értékét tekintve csupán négyet előzött meg.

HIRDETÉS
HIRDETÉS