Telefonszám-keresők, figyelem! – Vincze András jegyzete

Vágólapra másolva!
2018.09.01. 00:42

Már most szólok, hogy NEM TU-DOK JE-GYET SZE-REZ-NI!

Eljött ugyanis a pillanat, amikor az összes egykor fiatal, de immár ősz hajú apa (sőt némelyikük már nagyapa), akivel valaha együtt vagy egymás ellen futballoztunk a Blasz-bajnokikon, netán a szezonhangoló sörmeccseken, előkeresi a régi telefonszámomat, gondolván, ha valaki, akkor majd a focitudósító Vincze az utolsó pillanatban is szerez belépőt a Chelsea, ha nem a Chelsea, akkor a PAOK vagy ha a PAOK ellenire sem, akkor majd a BATE elleni Európa-liga-meccsre már tuti.

Szép volt, rég volt, hajdanán valóban voltak tiszteletjegyek a kakasülők tetejére, de idejét sem tudom már, mikor tudtam bekönyörögni egy-egy régen látott (vagy talán soha nem is látott…) havert a pályára, úgyhogy innen is üzenem, hogy azok, akik a Mol Vidi Európa-liga-főtáblás hazai mérkőzéseit élőben szeretnék látni, máris kezdjék intézni maguknak a belépővásárlást. Annyit segíthetek, hogy leírom, a közzétett meccsidőpontok szerint szeptember 20-án jön a Groupama Arénába a BATE, november 8-án a PAOK, majd december 13-án a Chelsea.

A magyar futball elérkezett a körülbelül négyévenként esedékes csodaidőszakához – ami nem kis fejtörés elé állíthatja a problémamumusokat, hiszen a kudarcot mindig könnyebb magyarázni, mint a bravúrt, a sikert… –, s hirtelen mindenkit érdekelni kezd a focink.

Nem baj, így van ez rendjén, legyen társadalmi esemény a meccsre járás ősszel, sőt legyen az még télen, a hidegben is, ugyanis december közepéig garantálható, hogy a Vidi pályán lesz az Európa-ligában (s örökös futballrajongóként reménykedjünk abban, hogy februártól a legjobb harminckét csapat között a történet folytatása következhet). Beszédtéma lesz a labdarúgás, és már hallom a pályákról még a nehéz időszakokban is kikoptathatatlan fanatikusok hangját, hogy ilyenkor a szalonszurkolók is felbukkannak a pályákon. Hála az égnek, hogy ők is jönnek, mert velük együtt mindjárt érdekesebb, hangulatosabb lehet minden magyar bajnoki, ráadásul most olyan szépen illeszkednek az események, mint az ajtó a keretéhez, hiszen szombaton Újpest–Honvéd, vasárnap Fradi–Vidi rangadó, elkezdi a Nemzetek Ligája-sorozatot a válogatott, a jövő hét végén, a Futball éjszakáján kinyílnak a stadionok kapui a közönség előtt, és aztán jön a BATE – azaz minden úgy történhet, amiről mindig is írtunk, beszéltünk, álmodtunk: van focink!

Köszönhetően a Vidi nyári BL-szereplésének, életünk fontos része lesz a futball – na, akkor végre kezdjünk is el szurkolni neki!

(És hogy el ne feledjem: Srácok, jegyet muszáj lesz venni!)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik