Partizan: „Nagyszerű eredményt értünk el a Videoton ellen”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.18. 14:07
null
Sztojkovics kapus szerint a továbbjutás szempontjából remek eredményt értek el a Videoton elleni első meccsen (Fotó: StarSport)
A Partizan–Videoton (0–0) El-selejtező első meccse után kétféle vélemény figyelhető meg a szerb médiában. Az egyik, amit leginkább a Zsurnal nevű lap hangoztat, hogy a Videoton abszolút legyőzhető ellenfél, és a gól nélküli döntetlen remek alap a visszavágó előtt. A másik pedig az, amit Miroszlav Djukics, a Partizan vezetőedzője hangoztatott a meccs után, vagyis, hogy két, közel azonos játékerejű csapat csapott össze, s nüanszok döntetnek majd a továbbjutásról.

 

A Zsurnal nyomtatott kiadásában megjelent cikke szerint a Videoton nem mutatta jelét annak, hogy a visszavágón képes lenne legyőzni a magyar csapatot, a fehérváriaktól csak Danko Lazovics játékát emelték ki.

Ezzel a véleménnyel cseng össze némileg a Partizan-kapus, Vladimir Sztojkovics nyilatkozata is.

„Nagyszerű eredményt értünk el – idézi már címében is a belgrádiakhoz a napokban visszatérő labdarúgót a mondo.rs. – Fontos, hogy nem kaptunk gólt, mert a nulla-nulla nem ugyanaz, mint az egy-egy, mert a nulla-nulla kivételével az összes döntetlen a vendégcsapat szempontjából jelenthet előnyt a visszavágóra nézve.”

Érdekes, hogy miközben a Zsurnal arról írt, hogy a Vidi nem sokat mutatott, a szerb sajtó kivétel nélkül kiemelten foglalkozik a hosszabbítás perceiben nagyot védő Sztojkoviccsal, aki ugyanakkor nem szeretne a hős szerepében tetszelegni.

„Pszichésen és fizikailag is nehéz meccs volt számomra, de nem gondolom, hogy a csapattársaimnak köszönetet kellene mondaniuk a védésekért. A következő meccsre kell koncentrálnunk, és bízom benne, hogy szurkolóink támogatásával Magyarországon elérjük a célunkat” – fogalmazott a 34 esztendős Sztojkovics, aki három és fél év után, nem sokkal a Videoton elleni meccset megelőzően tért vissza a Partizanhoz.

A belgrádiak vezetőedzője, Miroszlav Djukics nagyon óvatosan fogalmazott a visszavágó kapcsán. Mint, ahogy a meccs után már idéztük is, rendkívül kiegyenlítettnek látja a párharcot.

„Nehéz mérkőzés volt, mindkét gárda zártan védekezett, nagy taktikai csata zajlott a pályán, a gólhelyzetek ellenben hiányoztak. Mindkét fél az ívelt labdákkal próbálkozott, a passzokba rendre hiba csúszott, sok volt a pontatlanság. Nem dőlt el semmi, minden a visszavágón múlik majd. Nem vagyok benne biztos, hogy Felcsúton szebb meccs lesz, szerintem ott is óvatosan futballoznak a csapatok. A párharc első felvonásán egyik együttes sem tudta meglepni a másikat, most pedig még jobban ismerik egymást a játékosok, vagyis a második találkozón nüanszok döntenek a továbbjutásról” – nyilatkozta Djukics.

„Nagy nyomás volt a labdarúgóimon, ha hazai pályán gólt kaptunk volna, pokoli nehéz helyzetből várnánk a visszavágót – folytatta a szakember. – Így viszont mi vagyunk az a csapat, amelyik jelentős előnyre tesz szert, ha gólt szerez idegenben. Bízom benne, hogy ez némileg felszabadítja a játékosaimat, és kevésbé lesznek görcsösek. Hogy a Videoton tartalékos lett volna? Ez esetben a tartalékos Videoton is nagyon erős. Nem tudom, a jövő héten milyen felállásban szerepel ellenfelünk, de nem is különösebben foglalkoztat: azt a tizenegy futballistát kell legyőznünk, aki éppen akkor a pályán lesz.”

Djukicshoz hasonlóan óvatosságra int a mozzartsport.com szerb oldal tudósítása, illetve a portál munkatársa, Milan Zdravkovics is, aki megkeresésünkre beszélt a csütörtöki meccsről és a jövő heti visszavágóról.

„Marko Nikolics elérte, amit akart, a gól nélküli döntetlent. És el kell ismerni, a meccs hajrájában a Partizannak szerencséje is volt, illetve Sztojkovics nagyot védett. Közel volt a Videoton ahhoz, hogy megszerezze a vezetést. Nagyon kiegyenlített meccs volt, és ugyanez várható jövő csütörtökön is, Magyarországon. A Videoton ugyanis taktikailag hasonló felfogásban játszik, mint a Partizan. Jól látható a csapat játékán Nikolics mester keze munkája” – mondta szerb kollégánk.

A mozzartsport.com pedig azt emelte még ki beszámolójában, hogy a korábban kritizált védelem az első félidőben jól működött, a folytatásban viszont több veszélyes kontrát is vezetett a Videoton.

EURÓPA-LIGA
PLAYOFFKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Partizan Beograd (szerb)–Videoton FC (magyar) 0–0

ONLIVE, SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS ITT!

VISSZAVÁGÓ (augusztus 24.)
20.00: Videoton FC–Partizan Beograd (szerb) (Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n)

EURÓPA-LIGA
PLAYOFFKÖR, 1. MÉRKŐZÉS
Partizan Beograd (szerb)–Videoton FC (magyar) 0–0
Everton (angol)–Hajduk Split (horvát) 2–0
BATE Boriszov (fehérorosz)–FK Olekszandrija (ukrán) 1–1
Dinamo Zagreb (horvát)–Skënderbeu (albán) 1–1
FK Krasznodar (orosz)–Crvena zvezda (szerb) 3–2
Apollon Limassol (ciprusi)–FC Midtjylland (dán) 3–2
Hafnarfjördur (izlandi)–Sporting Braga (portugál) 1–2
PAOK (görög)–Östersund (svéd) 3–1
Vardar Szkopje (macedón)–Fenerbahce (török) 2–0
Viktoria Plzen (cseh)–AEK Larnaca (ciprusi) 3–1
Rheindorf Altach (osztrák)–Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 0–1
Panathinaikosz (görög)–Athletic Bilbao (spanyol) 2–3
Ludogorec (bolgár)–Suduva (litván) 2–0
Legia Warszawa (lengyel)–Sheriff Tiraspol (moldovai) 1–1
NK Osijek (horvát)–Austria Wien (osztrák) 1–2
AC Milan (olasz)–Skendija (macedón) 6–0
Ajax (holland)–Rosenborg (norvég) 0–1
FC Bruges (belga)–AEK Athén (görög) 0–0
Viitorul (román)–Red Bull Salzburg (osztrák) 1–3
Domzale (szlovén)–Olympique Marseille (francia) 1–1



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik