NS: a Fradi BL-búcsújának okai; a Ring királyai – péntek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.22. 00:13
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

A Ferencvárosnál egyelőre nem keresik a fájdalmas/felfoghatatlan/elfogadhatatlan BL-kiesés okait, úgyhogy akkor majd mi. Somogyi Zsolt elemzésében megnézi, hogyan jutottunk idáig (pontosabban hogyan nem jutott egyről a kettőre) az FTC, hiába volt kilenc hónapja felkészülni.
A Ferencvárosnál egyelőre nem keresik a fájdalmas/felfoghatatlan/elfogadhatatlan BL-kiesés okait, úgyhogy akkor majd mi. Somogyi Zsolt elemzésében megnézi, hogyan jutottunk idáig (pontosabban hogyan nem jutott egyről a kettőre) az FTC, hiába volt kilenc hónapja felkészülni.

Lovrencsics Gergő már a tévében is eléggé megtörten nyilatkozott a meccs után, és másnapra sem lett jobb a hangulata, ami mondjuk érthető. Hat régi Fradi-klasszist is megkérdeztünk, mit gondolnak a látottakról. Nem sok jót.

Bezzeg Alban Hoxha jókedvű volt: Babják Bence utolérte a panenkázó, három tizenegyest megfogó tiranai kapust, aki azt is elárulta, miért rúgja így a büntetőket. Le fognak hidalni a választól.

Rác Benedek Balázs kollégánk Belgrádban gyűjtött benyomásokat arról, hogyan jutott tovább a Videoton, és még az is kiderült, miért kell dombot mászniuk a játékosoknak a szünetben. És persze tudósítunk a másik két, mérsékelten sikeres magyar érdekeltségű Európa-selejtezőről is.

Emlékeznek Klausz Lászlóra? Szegeden, az NB II-ben dolgozik. Van egy tizenöt éves, remek csatára például. És Balog Zsoltra emlékeznek? Ő meg Békéscsabán. Kabát Péter pedig Győrben. Utóbbi kettő még focizik is. Cikkek nemzetünk egykorvolt nagyjairól.

Portugál vagy olasz ellenfél a Bajnokok Ligájában? Fociban sem jó jel (mondjuk ott mostanában már az albán sem), és kosárban sem az. A Szolnoki Olaj edzője és csapatkapitánya azért elmondja, miben bíznak.

Emlékeznek, hogy arról volt szó, hogy Rác Benedek kollégánk Belgrádban van? Csak mert a foci előtt megnézte a szerb–magyar felkészülési meccset, amely a mieink nyitómeccse lesz Rióban, és speciel majd döntőnek is elfogadnánk. Kicsit más eredménnyel persze.

Zsoldos Barna és Németh Andrea nem Belgrádban, csak Mogyoródon tanyázik (és be is számolnak a Magyar Nagydíj nulladik napjáról), illetve még itt-ott városszerte, ahol a Formula–1-es csapatok rendezvényei vannak, és ahol el lehet csípni a pilótákat. Elsőre Daniel Ricciardót faggatták, aki jó dolgokat mesélt arról is, nézi-e az olimpiát és hányadán áll a zenéléssel. Ja, és mind a huszonkét pilóta is mond egy-egy mondatot a futamunkról.

Riói éremvárományosainkat bemutató sorozatunkban már a nagyobb esélyesek és a terebélyesebb dolgozatok vannak soron: Kovács Erika most Risztov Évával beszélgetett arról, teher-e címvédőként menni az olimpiára, és megvan-e már a nyerő taktika.

Péntek lévén Sportkrém mellékletünk következik, amelynek vendége a héten a vízilabdázó Hárai Balázs, az egriek népszerű Pufija, aki annak idején minden Belépni tilos! feliratú ajtón belépett, és e téren azóta is alig változott. Na meg a heti sportközvetítések és a szokásos érdekességek is jönnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik