HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2015.07.03 13:06 Frissítve: 2015.07.03 13:24

MTK: Pölöskeiéken múlik a végleges keret; Strestík és a szabályok

Az MTK szurkolói közül talán sokan meglepődhettek, amikor a Vojvodina elleni El-selejtezőn (0–0) kezdőként lépett pályára a cseh Marek Strestík, aki a múlt heti nevezési listán még nem szerepelt. A kék-fehérek azonban éltek a szabályok adta pótnevezés lehetőségével. Domonyai László klubigazgató ennek részleteiről, illetve a további erősítési tervekről nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak a csütörtöki találkozót követően.

HIRDETÉS

 

A szabályok értelmében az Európa-liga selejtezőiben a keretleadási határidőkön túl – a selejtező első fordulójában ez június 22. volt, a másodikban július 9., a harmadikban július 23., az utolsóban augusztus 10. lesz – a csapatoknak 24 órával a párharc első meccsét megelőzően van lehetőségük egy játékos kicserélésére. Domonyai László elmondta, hogy az MTK ennek köszönhetően tudta benevezni a Vojvodina elleni találkozóra a néhány napja szerződtetett, kezdőként 45 percet játszó Marek Strestíket.

Ráadásul ezt úgy tehette meg a klub, hogy senkit sem kellett levennie a korábbi listáról, ugyanis még volt egy szabad helye. Ezt annak köszönhette az MTK, hogy a saját nevelésű játékosait nem az A-, hanem az úgynevezett B-listára nevezte, melyre az 1994. január 1-jén vagy azt követően született játékosok kerülhetnek fel, de közülük is csak azok, akik 15 éves koruktól számítva legalább két éven át megszakítás nélkül a klub futballistái voltak.

A B-listát azonban nem köteles nyilvánosságra hozni a csapat. Ezért fordulhatott elő, hogy csütörtökön például a B-listás Bese Barnabás is kezdett az MTK-ban, miközben a múlt héten az UEFA által kiadott névsorban ő sem szerepelt. 

Domonyai László az MTK további erősítési terveiről is beszélt.

„Várhatóan lesznek még érkezők. Minden attól függ, hogy Csiki Norbert és Pölöskei Zsolt maradnak-e. Ha ők ketten távoznak, akkor ketten érkezhetnek is.”  

Mint ismeretes, mindkét játékosnak lejárt a szerződése, szabadon igazolhatók, és mint a Nemzeti Sport Online beszámolt róla, mindketten külföldi folytatásban bíznak. Az MTK-nál viszont abban, hogy ha nem jön létre a külföldi szerződés, akkor mégis maradnak László Csaba csapatánál.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK BUDAPESTNÉL

Érkezők: Mato Grgic (horvát, NK Slaven Belupo – Horvátország), Marek Strestík (cseh, Győri ETO, szabadon igazolható), Szatmári Lóránd (PMFC, szabadon igazolhatóként). Az MTK utánpótlásához érkezett: Gréczi Márton (Mercedes-KLA).
Kölcsönbe érkezők: Varga Szabolcs (Heerenveen – Hollandia)

Kölcsönből visszatérők: Asztalos Dávid (Ajka), Batizi-Pócsi Balázs (Balmazújváros, ?), Horváth Péter (Soproni VSE), Myke Bouard Ramos (brazil, Kisvárda), Tóth Ferenc (Szigetszentmiklós), Vass Patrik (Vasas, ?)

Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek:

Távozók: Halmai Ramon (DVTK), Hangya Szilveszter (Vasas, kölcsön után végleg), Horváth Zsolt (DVSC, szabadon igazolhatóként), Kálnoki Kis Dávid (Újpest, szabadon igazolhatóként), Kelemen Dávid (Hapoel Tel-Aviv – Izrael, szabadon igazolhatóként), Sergio Tamayo (spanyol, szabadon igazolható)

Kölcsönbe távozók: Cseke Benjámin (Újpest)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:

Távozhatnak: Csiki Norbert (szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: Újpest), Pölöskei Zsolt (szabadon igazolható), Vass Patrik (Vasas, kölcsön után végleg, szabadon igazolhatóként)

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.09 23:10:28

Európa-liga PÓR KÁROLY

NS-VÉLEMÉNY. Erre a futballra tényleg lehet építeni!

2018.11.09 09:13:06

Európa-liga PÓR KÁROLY

A magyar bajnok rácáfolt a pesszimista jóslatokra, Nikolics a siker receptjét is megadta.

2018.11.09 00:16:24

Európa-liga nemzetisport.hu

Kovács István mondta el, miben más ez a csapat, mint a 6 évvel ezelőtti.

2018.11.08 23:36:09

Európa-liga nemzetisport.hu

2018.11.08 18:46:58

Európa-liga nemzetisport.hu

A BATE háromszor is eltalálta a kapufát, pontot lophatott volna a tompán játszó, de továbbjutó londoniaktól.

HIRDETÉS
HIRDETÉS