Meglepetésre kikapott az AS Roma és a Hamburg

Vágólapra másolva!
2009.09.17. 21:16
Címkék
Két hullámban rendezik az Európa-liga csoportkörének első fordulós mérkőzéseit. Az első hat csoportban lejátszott mérkőzéseken meglepetésre kikapott az olasz AS Roma és a német listavezető Hamburg. A magyar érdekeltségű mérkőzéseken egyaránt döntetlent ért el otthon a Hertha és idegenben a Fulham, az Anderlecht ugyanakkor legyőzte a horvát Dinamo Zagrebet.

 

Érthető a Rapid játékosok öröme: legyőzték a német listavezető Hamburgot (Fotó:Reuters)
Érthető a Rapid játékosok öröme: legyőzték a német listavezető Hamburgot (Fotó:Reuters)

 

Érdekesség, hogy hivatalosan is debütált a hatbírós rendszer, amelyben megmaradt az eddig alkalmazott négy fő funkciója, de pluszban egy-egy személy figyelte a csapatok tizenhatosának térségét is, elkerülendő a vitás szituációkat.

A meccsek sorát kezdjük a magyar érdekeltségű mérkőzésekkel: az A-csoportban a Juhász Rolanddal felálló belga Anderlecht egy 30 méteres szabadrúgásgóllal és egy véghajrában szerzett találattal hozta el a három pontot a horvát Dinamo Zagreb otthonából. A magyar válogatott hátvéd végigjátszotta a találkozót. A másik mérkőzésen az Ajax csak 0–0-t játszott a román Timisoarával.

Az E-csoportban Gera Zoltán csapata, az angol Fulham a jó nevű brazil Michel Platini látványos góljával került hátrányba a bolgár CSZKA Szófia otthonában. Azonban nem sokkal utána Diomansy Kamara egy hosszú indítással kilépve (miután a bolgárok kapusa érthetetlen módon kifutott a tizenhatoson kívülre) egyenlített. Gera végigjátszotta a találkozót, de ő sem tudott kitűnni a szürkén játszó Fulhamből.

A csoport másik mérkőzésén kikapott a Basel otthonában a bajnokságot is rosszul kezdő Roma, így a svájciak ugrottak a csoport élére.

A harmadik magyar érdekeltségű mérkőzésen a Hertha nem bírt a lett Ventspilsszel. Bár egy kipattanót értékesítve megszerezte a vezetést a német csapat, ellenfele még az első félidőben egalizálni tudott. Dárdai Pál a 77. percben állt be a csapatba, amelyik nem teheti ki az ablakba a ma esti eredményt sem. Nem lenne meglepetés, ha edzőváltásra kerülne sor a közeljövőben.

A Basel mellett a nap másik meglepetését az osztrák Rapid szolgáltatta, ugyanis 3˜–0-ra megverte a német listavezető Hamburgot. A hazai pályán játszó csapat már az első félidő után két góllal vezetett, ráadásul a hajrához közeledve a Hamburg összehozott még egy gólt a Rapidnak: egy kirúgás után az összes, a labda útjába kerülő vendégjátékos asszisztált ahhoz, hogy Drazan a hálóba találjon.

A többi eredmény között szemezgetve ki kell emelni a portugál állampolgárságot a magyarok elleni vb-selejtező előtt megkapó Liedsont, aki gyakorlatilag egymaga nyerte meg a mérkőzést a Sportingnak a Hertha csoportjában, mesterhármasára ugyanis csak két heerenveeni gól volt a válasz. A Valencia egy gyors gólváltást követően egy ponttal távozhat Lille-ből, míg a Galatasaray idegenben győzte le a Panathinaikoszt.

EURÓPA-LIGA
 

CSOPORTKÖR, 1. JÁTÉKNAP, csütörtök

 

A-CSOPORT

Ajax (holland)–FC Timisoara (román) 00

Dinamo Zagreb (horvát)Anderlecht (belga) 02 (Blanco 74., Legear 88.)

 

B-CSOPORT

Genoa (olasz)Slavia Praha (cseh) 20 (Zapater 4., Sculli 39.)

Lille (francia)Valencia (spanyol) 11 (Gervinho 86., ill. Mata 78.)

 

C-CSOPORT

Hapoel (izraeli)Celtic (skót) 21 (Vucievic 75., Lala 88., ill. Szamarasz 25.)

Rapid (osztrák)Hamburg (német) 30 (Hofman 35., Jelavic 44., Drazan 76.)

 

D-CSOPORT

Hertha (német)Ventspils (lett) 11 (Piszczek 34., ill. Gauracs 48.)

Heerenveen (holland)Sporting (portugál) 23 (Sibon 12., Dingsdag 77., ill. Liedson 17., 40., 87.)

 

E-CSOPORT

FC Basel (svájci)AS Roma (olasz) 20 (Carlitos 11., Almerares 87.)

CSZKA Szófia (bolgár)Fulham (angol) 11 (Platini 62., ill. D. Kamara 65.)

 

F-CSOPORT

Panathinaikosz (görög)Galatasaray (török) 13 (Szalpingidisz 78., ill. Elano 5., Baros 47., Sarriegi 57. - öngól)

Sturm Graz (osztrák)Dinamo Bucuresti (román) 01 (Tamas 81.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik