Mallorca: elképzelhető, hogy a klub nem indulhat az Európa-ligában

Vágólapra másolva!
2010.07.20. 09:34
Július 22-én, csütörtökön dönt az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) arról, hogy indulhat-e a Mallorca az Európa-liga 2010–2011-es kiírásában.

A spanyol csapat az 5. helyen végzett az előző szezonban hazája bajnokságában, amely alapján automatikusan az Európa-liga főtáblájára kvalifikált. Ennek ellenére könnyen lehet, hogy nem vehet részt semmilyen nemzetközi kupában az előttünk álló idényben, mivel régóta anyagi problémákkal bajlódik.

A Baleár-szigeteki csapat képtelen visszafizetni adósságait, amiért a szponzorok sorra bontanak szerződést vele. Továbbá bírósági ügy is lehet abból, ha játékosait továbbra sem képes megfelelően fizetni.

Az is csak rontja a Mallorca nemzetközi szereplésének esélyeit, hogy az UEFA még nem nyilvánította alkalmasnak nemzetközi labdarúgó-mérkőzésre stadionját, az ONO Estadit.

Ha a Mallorca nem kapja meg az engedélyt, minden bizonnyal az előző szezon 7. helyezettje, a Villarreal indulhat majd a selejtezőkben. Spanyolországból még egyébként a címvédő Atlético Madrid, valamint a 6. helyezett Getafe vehet részt az Európa-ligában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik