Lech–Vidi: a tét a talpra állás – ki görcsöl kevésbé?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.20. 13:04
null
Poznanban az ilyen jeleneteket kell elkerülniük a Videoton játékosainak, hogy esélyük legyen a jó eredményre <br />(Fotó: Hegedüs Gábor, archív)
Csütörtök este két rémes állapotban és formában lévő csapat találkozik egymással a Lech Poznan–Videoton Európa-liga-selejtezőn. A lengyel és a magyar csapat is abban bízik, hogy ez a párharc adhat lökést neki a szezon folytatására, de csak egyikük járhat szerencsével. Az első felvonást ma 21 órakor rendezik Lengyelországban.

A Videoton szenvedése jól ismert, a székesfehérváriak a BATE Boriszov elleni párharcban búcsúztak a Bajnokok Ligájától, emellett az első öt NB I-es fordulóban négy vereséget szenvedtek, csak a sereghajtó Diósgyőrt győzték le.

SZAVAZÁS

Mit szól Bernard Casoni elbocsátásához?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A klub előbb Burcsa Győző sportigazgatótól, majd Bernard Casoni vezetőedzőtől búcsúzott el, s úgy utazott el Poznanba, hogy Kovács Zoltán új sportigazgatónak csupán egy beszédre volt ideje a csapat élén, Pető Tamás pedig másodedzőből megbízott edzővé avanzsálva próbál meg helytállni a kispadnál.

Csatára ma sem igen lesz, Feczesin Róbert betegség, Rudolf Gergely rossz erőnléte miatt el sem utazott a csapattal. A BATE elleni első mérkőzésen megsérülő Juhász Roland újra edzésbe állt, de csak közvetlenül a kezdés előtt derül ki, hogy vállalja-e a játékot.

A Lech Poznan rossz formája mellett az szól a Vidi mellett, hogy ebben a helyzetben nem nehezül eredménykényszer a csapatra, azaz Pető Tamás legfőbb feladata az lesz, hogy meggyőzze játékosait, játsszanak felszabadultan, mert így lephetik meg leginkább a Lechet.

SZAVAZÁS

Lech–Videoton párharc lesz az Európa-liga csoportköréért. Mit vár?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Ami a Lechet illeti, öt lengyel bajnoki fordulóban csak eggyel több pontot szerzett, mint a magyar bajnok, egy-egy győzelme és döntetlenje mellett három vereséget szenvedett el, a Basel pedig kettős győzelemmel búcsúztatta a BL-től.

A lengyel lapok felhívják a figyelmet arra, hogy az ilyen rossz szezonkezdetet legutóbb 2003-ban nyújtó Lech öt évvel ezelőtt jutott legutóbb az El csoportkörébe, és az akkor megszerzett koefficienspontokat (a szokásosnak több mint ötszörösét, amelynek köszönhetően végig kiemelt volt a selejtezősorozatban) jövő nyárra elveszíti. Azaz ha nem jut be ismét a csoportkörbe, egy év múlva a selejtező korai szakaszában be kell szállnia a küzdelmekbe.

A három magyart foglalkoztató Lechnek szurkolói rendbontás miatt zárt kapus meccsen kellett volna fogadnia a Videotont, de az UEFA felfüggesztette a büntetést.

„Holman Dáviddal és Kádár Tamással már nagyon várjuk a csütörtöki meccset, mert egy magyar csapat lesz az ellenfél. Tiszteljük a Videotont, de meg szeretnénk mutatni, hogy mi vagyunk a jobbak. Olyan eredményt kell elérni a hazai találkozón, hogy jó esélyünk legyen a csoportkörbe kerülésre” – mondta Lovrencsics Gergő a felvezető sajtótájékoztatón, kiemelve, hogy ötéves távlatban ez lesz a legfontosabb meccsük.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, PLAYOFFKÖR
Augusztus 20., 21.00: Lech Poznan (lengyel)–VIDEOTON (Tv: M4)
Augusztus 27., 20.30: VIDEOTON–Lech Poznan (lengyel) (Tv: M4)
ADATBANK ÉS KULCSDÁTUMOK

TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEK
SELEJTEZŐ, PLAYOFFKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

18.00: Dinamo Minszk (fehérorosz)–Red Bull Salzburg (osztrák)
18.00: Astra Giurgiu (román)–AZ (holland)
18.00: Qäbälä (azeri)–Panathinaikosz (görög)
19.00: Sparta Praha (cseh)–Thun (svájci)
19.00: Zorja Luhanszk (ukrán)–Legia Warszawa (lengyel)
19.00: Slovan Liberec (cseh)–Hajduk Split (horvát)
19.00: Ajax (holland)–Jablonec (cseh)
19.00: Molde (norvég)–Standard Liege (belga)
19.00: PAOK (görög)–Bröndby (dán)
19.00: FK Krasznodar (orosz)–HJK (finn)
19.30: Milsami Orhei (moldovai)–Saint-Étienne (francia)
20.00: Rabotnicski (macedón)–Rubin Kazany (orosz)
20.00: Young Boys (svájci)–Qarabag (azeri)
20.00: Atromitosz (görög)–Fenerbahce (török)
20.00: Steaua Bucuresti (román)–Rosenborg (norvég)
20.15: MSK Zilina (szlovák)–Athletic Bilbao (spanyol)
20.30: Rheindorf Altach (osztrák)–Belenenses (portugál)
20.30: Bordeaux (francia)–Kajrat (kazah)
20.30: Odd (norvég)–Borussia Dortmund (német)
20.50: Viktoria Plzen (cseh)–Vojvodina (szerb)
21.00: Southampton (angol)–Midtjylland (dán)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik