Krstanovic pirosa és az elmaradt bolgár csoda - külföldi lapszemle

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.25. 10:44
null
Krstanovic kiállítását fájlalják a horvát lapok (Fotó: sportske.jutarnji.hr)
Horvátországban örülnek a továbbjutásnak, de bosszankodnak Ivan Krstanovic kiállítása miatt. Bulgáriában megnyert csatáról, de elvesztett háborúról írnak, míg Svédországban nem keltett nagy felzúdulást, hogy a Göteborg kikapott a Győrtől.

FERENCVÁROS–HNK RIJEKA 1–2

A HNK Rijeka a hazai 1–0-s győzelem után Budapesten is 2–1-re legyőzte a Ferencvárost, ezzel kettős sikerrel jutott tovább az Európa-liga selejtezőjének harmadik fordulójába.

A horvát lapok természetesen örülnek a sikernek, de Ivan Krstanovic piros lapját fájlalják.

A Sportske novosti is a hórihorgas támadóval illusztrálja cikkét, megemlítve, hogy Krstanovic büntetőből volt eredményes, de utána „bepirult”, vagyis piros lapot kapott. A lap megemlíti, hogy a 20. perc után már nem maradt nyitott kérdés, és hogy a hazai szurkolók a második horvát gól után elhagyták a stadiont.

A SportCom.hr is Krstanovic kiállítása miatt kesereg, hozzátéve, hogy a horvát futballistának két perc alatt sikerült két sárga lapot összegyűjtenie.

DIÓSGYŐR–LITEKSZ LOVECS 1–2

A Liteksz Lovecs hiába nyert a Diósgyőr vendégeként 2–1-re, az első meccsen elszenvedett 2–0-s vereség miatt lezárta nemzetközi szereplését.

A Sportonline.bg a „Liteksz csatát nyert, de háborút veszített” címmel értékeli a csapat teljesítményét, fájlalva, hogy a Kraszimir Balakov együttese idegenbeli győzelem után búcsúzott.

A Dnevnik szerint a Liteksz csak egy lépésre volt a harmadik selejtezőfordulótól. A lap idézi Balakovot, aki szerint mindkét meccsen felülmúlták a Diósgyőrt, ám nem kaptak meg egy büntetőt, ami nagy kár, mivel megérdemelték volna a továbbjutást. Viszont a második félidei teljesítményt olyannak látta, amilyennek eredetileg szerette volna.

A Sportal.bg szerint a Liteksz úgy esett ki, hogy nagyon közel állt a csodához.

IFK GÖTEBORG–GYŐR 0–1

Svédországban nem csinálnak nagy problémát abból, hogy az IFK Göteborg 1–0-ra kikapott a Győrtől, hiszen a svéd csapat Magyarországon korábban 3–0-ra nyert.

Az Aftonbladet Mikael Stahre vezetőedzőt idézi, aki nagyon örül annak, hogy csapata továbbment.

A Dagens Nyheter összességében értékeli a svéd csapatok teljesítményét, hozzátéve, hogy ez gyönyörű csütörtök volt, miután mind a négy együttesük továbbment. A Győrrel kapcsolatban megemlíti, hogy a magyar csapat győzelme ellenére egy percig sem kellett izgulni a továbbjutás miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik